________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/04/2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΥΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)



Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης στο Νιχώρι του Βοσπόρου λειτούργησε σήμερα, Β’ Κυριακή των Νηστειών (4-3-2018), ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Θεολογική Σχολή. 
Συλλειτούργησαν: ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος Νεοχωρίου, Αρχιμ. Αγαθάγγελος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων και ο Διάκονος Γεδεών, αδελφός της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης. Τον Θείο Λόγο κήρυξε από άμβωνος ο δόκιμος της Μονής, Αλέξανδρος Κούτσης, θεολόγος. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τον Σεβ. Προύσης προσφώνησε ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος και του προσέφερε τον επετειακό δίσκο για τα 180 χρόνια του Ναού. Αντιφώνησε καταλλήλως ο Σεβ. Προύσης, ευχαριστώντας τον Πατριάρχη, αλλά και τον Επόπτη της Περιφερείας για την άδεια να λειτουργήσει στο ιστορικό Νιχώρι, όπου έκανε την πρώτη του Θ. Λειτουργία ως Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου το 2005 (φωτό). 


Ακολούθησε γεύμα για όλο το εκκλησίασμα στην Κοινοτική Αίθουσα, το οποίο ετοίμασαν οι εθελόντριες κυρίες της Κοινότητας. 
Τον Μητροπολίτη Προύσης προσφώνησε ο πρόεδρος της Κοινότητος Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε, ο οποίος παρουσίασε στο εκκλησίασμα το πολυσχιδές έργο του Σεβασμιωτάτου, στον εκκλησιαστικό, ομογενειακό και ακαδημαϊκό χώρο, αφού ο Σεβ. Προύσης είναι και Καθηγητής στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Άρχων Λάκης Βίγκας τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος, ως συνοδοιπόρος του Οικουμενικού Πατριάρχου στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έφερε, ως Σχολάρχης, μια άλλη διάσταση επικοινωνίας της Σχολής με την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, ανοίγοντας τις πύλες της προς επισκέπτες και θεσμούς, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό της φιλοξενίας. 
Επίσης, μίλησε με συγκινητικό τρόπο και ο τακτικός και φιλακόλουθος ενορίτης Οντέρ Μάρκος, εκ μέρους των ενοριτών. 
Ο Μητροπολίτης Προύσης έδωσε ανθοδέσμες στις εθελόντριες της Κοινότητας, μαζί με την ευλογία του και χάρισε στην Κοινότητα ένα αναμνηστικό κανίσκιον. 
Παρέστησαν οι Άρχοντες Οφφικιάλιοι Γιάννης Δεμιρτζόγλου, Διευθυντής του Ζωγραφείου και Αντώνιος Χατζόπουλος, καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια, καλλιτέχνες και φυσικά πολλοί ομογενείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails