________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/19/2018

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Όταν προ ημερών έγραψα το κείμενο με τίτλο «Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναθεμάτισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», με αφορμή τα «αναθέματα» που εκφώνησαν μεγάλη τη φωνή δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς, διάβασα ένα σύντομο σχόλιο του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ στο facebook: «Όχι βεβαίως ο Σεβ. Πειραιώς αλλά δύο έξαλλοι και έκφρονες ιερείς του που τον εκθέτουν τραγικά. Αναμένουμε να τους αναχαιτίσει το συντομώτερο…».
Σκέφτηκα τότε να απαντήσω στον Σεβασμιώτατο, αλλά η δεύτερη σκέψη μου νίκησε την αρχική και δεν το έκανα. Το κάνω, όμως, τώρα, μιας και το περίφημο Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς, «απαντώντας» σε κείμενο του π. Γεράσιμου Φραγκουλάκη που δημοσιεύσαμε εδώ στο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, γράφει σε σημερινή «πανταχούσα» του: 
«Γιατί λοιπόν εξοργίζεται και αγανακτεί ο π. Γ. Φραγκουλάκης, επειδή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και κάποιοι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας συμπεριέλαβαν μεταξύ των αιρέσεων και τον Οικουμενισμό; Γιατί θεώρησε ανεπίτρεπτη καινοτομία την προσθήκη στα αναθέματα και άλλων αιρέσεων; Μήπως ο Οικουμενισμός δεν είναι αίρεση; Δεν νομίζει ότι η μη δημόσια στηλίτευση της αίρεσης δημιουργεί προϋποθέσεις συμπάθειας των πιστών με τις πλάνες; Άραγε έπεσαν έξω όλοι οι παρά πάνω μνημονευθέντες άγιοι Γέροντες, που επεσήμαναν αυτή την αίρεση; Όχι. Αυτοί σίγουρα δεν έπεσαν έξω. Εκείνος που πέφτει έξω, σίγουρα είναι ο π. Γ. Φραγκουλάκης και οι όμοιοι μ’ αυτόν. Εδώ και αιώνες υπήρχε η ωραία συνήθεια να αναγιγνώσκονται τα αναθέματα την πανηγυρική αυτή ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, έπαυσαν να αναγιγνώσκονται, προφανώς κάτω από την επήρεια της οικουμενιστικής λαίλαπας, που κυριαρχεί στην εποχή μας. Πέραν αυτών γιατί να αποτελεί καινοτομία η προσθήκη αναθεμάτων και να μην αποτελεί καινοτομία η μη μνημόνευση των αναθεμάτων;» 
Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι παρά τον καλό λογισμό του Σεβ. Προικοννήσου, αυτός που αναθεμάτισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, δεν ήταν άλλος από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails