________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/21/2019

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ


Την Αθήνα και το Δήλεσι Βοιωτίας θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, από την Τετάρτη, 22 Μαϊου, μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. 
Ο Παναγιώτατος θα αναχωρήσει αεροπορικώς το μεσημέρι για την Αθήνα όπου αναμένεται να αφιχθεί περί τις 3 μ.μ.
Το απόγευμα, στις 6 μ.μ., θα μεταβεί στο Μέγαρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Πλάκα, προκειμένου να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, με τον οποίο θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνεργασία.
Την Πέμπτη το πρωί, στις 10 π.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη και ακολούθως, στις 11 π.μ., την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), “Δημήτρης Ι. Πουρνάρας”, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Στις 12:30 π.μ. θα επισκεφθεί το βιβλιοπωλείο “ΕΣΤΙΑ”.
Το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “Παναγία Παμμακάριστος”, Άρχων Ορφανοτρόφος Γεράσιμος Φωκάς.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στο Δήλεσι Βοιωτίας για την τελετή των εγκαινίων, στις 6 μ.μ., του νέου Κέντρου Γεροντολογίας της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία θα παραστεί και ο Εξοχ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθ.Προκόπης Παυλόπουλος. Αφού προστεί της Ι.Ακολουθίας του Αγιασμού ο Παναγιώτατος θα πραγματοποιήσει σχετική ομιλία, ενώ μετά το πέρας της τελετής ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παρουσιάσει τους χώρους του Κέντρου στους επισήμους.
Την Παρασκευή, στις 11 π.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα δεχθεί στο κατάλυμά του τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt και στις 12:10 π.μ. τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Στη 1 μ.μ. θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και το απόγευμα, στις 7, θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Έδρα του.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails