________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/05/2019

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ (ΦΩΤΟ)


Το Σάββατο της Διακαινησίμου, 4 Μαΐου 2019, στην επ΄ ονόματι της Αγίας Αικατερίνης τιμώμενη Κρύπτη του Ιερού Πατριαρχικού και Σταυροπηγιακού Ναού του Αγίου Παύλου, όπου φιλοξενείται η γαλλόφωνη Ενορία Γενεύης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του ρουμανικής καταγωγής Θεολόγου κ. Ιωάννου-Βασιλείου Velecico. 
Ο νεοχειροτονηθείς εγεννήθη την 9η Οκτωβρίου 1987 στο Campulug της Μολδαβίας, είναι δε έγγαμος και πατήρ ενός τέκνου. Θεολογία εσπούδασε στο Εκκλησιαστικό Σεμινάριο της Σουτσεάβας και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Babeş Bolyai του Cluj-Napoca. 
O νέος Διάκονος συμπεριελήφθη στο δυναμικό της γαλλόφωνης Ενορίας Γενεύης. Μετά την εις πρεσβύτερον χειροτονία του στο προσεχές μέλλον, θα ανατεθεί εις αυτόν από τον οικείο Ποιμενάρχη η διαποίμανση ρουμανοφώνων πιστών ανά την επικράτεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails