________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/03/2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΣΑΒΒΑ (ΦΩΤΟ)


O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Μαϊου 2019, με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ. Σάββα, στο πλαίσιο της επίσκεψής Του στην Πολωνία για την πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα.
Μετά την Δοξολογία στο παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ο Μητροπολίτης κ. Σάββας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό για την ευκαιρία της συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 
Απαντώντας ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, Κωνσταντινουπόλεως και Πολωνίας. 
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων. 
Στη συνέχεια οι δύο Προκαθήμενοι επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία (τον οποίον θεμελίωσε το 2015 ο Οικουμενικός Πατριάρχης), που ήταν και το τελευταίο σημείο της σύντομης διαμονής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails