________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/23/2019

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία


Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κυρίου Επιφανίου, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετέβη στο Κίεβο προκειμένου να τιμήσει τα πρώτα του ονομαστήρια ως Προκαθημένου της νέας Εκκλησίας. 
Στο πλαίσιο αυτής της επισκέψεως ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ και ο διάκονος Γρηγόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, επεσκέφθησαν εορτίως τον πολιό Μητροπολίτη πρώην Κιέβου Φιλάρετο. 
Κατά την εγκάρδια συνάντηση μαζί του, ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκρανίας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές Του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό, αλλά και για την γενναία προάσπιση των ιστορικών και κανονικών ευθυνών του Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως.


Εξ άλλου, διαβεβαίωσε, δια των εκπροσώπων Του, τον Παναγιώτατο ότι συνεχίζει, παρά το επιχειρούμενο έξωθεν διασπαστικό κλίμα, να υποστηρίζει τον Μακαριώτατο ο οποίος, άλλωστε, τυγχάνει και πνευματικό του ανάστημα και διατηρεί την εγρήγορση και το ζωηρό ενδιαφέρον του για την πορεία της Εκκλησίας Ουκρανίας.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails