________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/24/2019

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία", όπου έχει καταλύσει. 
Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Γαβρόγλου εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη. 
«Κατά αρχήν είχα την χαρά να τον καλωσορίσω εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.  
«Ενημερωθήκαμε για τις διάφορες εξελίξεις τόσο σε εκκλησιαστικά όσο και σε εκπαιδευτικά θέματα κι είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε κι εμείς για σημαντικές εξελίξεις» είπε. 
Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι συνεχάρη τον Πατριάρχη για τις εύστοχες εκλογές του στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και στην Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας. 
«Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τις σκέψεις του για διάφορα ζητήματα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο Παναγιώτατος είναι ένας άνθρωπος με σοφία. Επεσήμανε μάλιστα ότι οι πρόσφατες συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «μας γεμίζουν με αισιοδοξία» λέγοντας ότι πρόκειται «για μία νέα φάση στις σχέσεις του Φαναρίου με την Εκκλησία της Ελλάδος, μια περίοδος πνευματικής ενότητας, κι αυτό χειροκροτούμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails