________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/22/2019

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. 
Μετά τις προσφωνήσεις και τις ευχαριστίες εκατέρωθεν, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνάντηση και συνεργασία των δύο Προκαθημένων. 
Μετά την συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε πως "είχαμε μία καλή και χρήσιμη επικοινωνία με τον Μακαριώτατο αδελφό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι η πρώτη μας συνάντηση μετά από κάποιες στενοχώριες που μεσολάβησαν μεταξύ μας. Αυτά είναι ανθρώπινα. Πρέπει να έχουμε την δύναμη να τα υπερβαίνουμε και να συνεχίζουμε για το καλό της Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος είχε την πολύ ωραία και αδελφική πρωτοβουλία να με προσκαλέσει για τα εγκαίνια στο Δήλεσι και αυτό είναι μία ευκαιρία για αναθέρμανση των σχέσεών μας, όπως είχα γράψει και στο απαντητικό ευχαριστήριο γράμμα όταν έλαβα την πρόσκληση του. Είναι ανθρώπινο στη ζωή των προσώπων και των Εκκλησιών να μεσολαβούν δυσάρεστες στιγμές αλλά προκειμένου περί της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας ότι το αίμα νερό δεν γίνεται. Έτσι θα πορευθούμε ως ομόδοξοι και ως αδελφοί. Είμαστε υπεύθυνοι έναντι των Εκκλησιών μας και του λαού του Θεού. Συζητήσαμε όλα τα θέματα, μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για την χθεσινοβραδυνή εκτενή συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Θίξαμε και το Ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα και άλλα θέματα που αφορούν τις Εκκλησίες μας, ενώ έγινε και μία αμοιβαία ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν αυτήν την στιγμή το Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος. Χωρίζουμε απόψε πολύ ευχαριστημένοι και αγαπώντες περισσότερο ο ένας τον άλλο". 
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως προσυπογράφει όλα όσα δήλωσε ο Πατριάρχης και ευχαρίστησε «για την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας τον Πατριάρχη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails