________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/04/2014

Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Η εις Αρχιερέα χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου, Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, τελέστηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εόρτασε την Υπαπαντή του Κυρίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Η χειροτονία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη γέροντα Χαλκηδόνος Αθανάσιο, προεξάρχοντα της Θείας Λειτουργίας στην οποία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Μιλήτου Απόστολος, Ικονίου Θεόληπτος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης και Κυδωνιών Αθηναγόρας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα. 
Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Γέρων Δέρκων Απόστολος, Πέργης Ευάγγελος, Ιταλίας καί Μελίτης Γεννάδιος, Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος και Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής αλλά και από το εξωτερικό καθώς επίσης και Άρχοντες Οφφικίαλοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Καρδινάλιος Άντζελο Σκόλα, Αρχιεπίσκοπος Μιλάνο, ο οποίος πραγματοποίησε ειρηνική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επίσης, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Στυλιανός Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου, μαζί με συνεργάτες της, καθώς και η κυρία Μελιτζανιώ Ψυχλούδη, μητέρα του νέου Επισκόπου μαζί με συγγενείς του.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο ο οποίος απευθύνθηκε προς τον Παναγιώτατο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Απευθυνόμενος στον νέο Αρχιερέα του Θρόνου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης του ευχήθηκε καλή διακονία και δύναμη στο έργο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails