________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/04/2018

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 44η ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Με την κεντρική εναρκτήρια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Boston Marriott Copley Place η επίσημη έναρξη των εργασιών της 44ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία λαμβάνει χώρα ανά διετία σε διαφορετική κάθε φορά πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόντες όλοι οι Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος. 
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απέστειλε τις ευχές και ευλογίες του με μήνυμά του προς τους συνέδρους της Κληρικολαϊκής σε βίντεο το οποίο προβλήθηκε στις οθόνες της αιθούσης. 
Στο μήνυμα του ο Παναγιώτατος μίλησε για την πίστη ως παράγοντα της ζωής μας τονίζοντας ότι «η πίστις είναι ένωσις με τον Θεόν και ταυτοχρόνως ένωσις με τον πλησίον διά της «αγάπης εκ καθαράς καρδίας» (Α΄ Τιμ. α΄, 5). Πίστις και αγάπη αποτελούν ενιαίαν υπαρξιακήν πραγματικότητα εν τη ζωή της Εκκλησίας, ήτις αποτελεί το «θαύμα του Καινού» εν τω κόσμω». Σε άλλο σημείο ο κ. Βαθολομαίος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον και την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην Αρχιεπισκοπή αλλά και την ελπίδα του για αίσια έκβαση και σημείωσε ότι «δεν αδιαφορούμεν περί τούτων, αλλά ως ελεηθέντες υπό Θεού, εδιδάχθημεν, πιστεύομεν εις αισίας προοπτικάς και βελτίους ημέρας, χρώμενοι τη αγία πίστει μετά διακρίσεως και υπομονής, ιστάμενοι δε πλησίον του ιερού κλήρου και του λαού του Θεού, οίτινες γνωρίζουν εν σεβασμώ, αγάπη, αφοσιώσει και ευγνωμοσύνη πολιτεύεσθαι προς την Μητέρα αυτών Εκκλησίαν, την στοργικώς και προστατευτικώς σκέπουσαν και θάλπουσαν τους πνευματικούς αυτών αγώνας και την εκκλησιαστικήν αυτών υπόστασιν και αποτελούσαν ασφαλιστικήν δικλείδα και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αμερικής».



2 σχόλια:

  1. Ποσο δίκιο είχε ο προφητικός αγ Παιδικός!!!..
    "Ο Θεός μας οικονομησε τον καλυτερο Πατριάρχη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο δίκιο είχε ο προφητικός αγ Παισιος:"Ο Θεός μας οικονομησε τον καλυτερο πατριάρχη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails