________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/10/2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ - ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΜ. ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΟΘΟΣ

Ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας Μάξιμος Πόθος
εξελέγη νέος Μητροπολίτης Ελβετίας

Εκλογές νέων Μητροπολιτών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο 
Για πρώτη φορά μετά το 1922 εξελέγη Μητροπολίτης Αγκύρας ενώ εξελέγησαν επίσης νέοι Μητροπολίτες Ανέων (Μ.Ασία) και Ελβετίας 
Στην εκλογή νέων Μητροπολιτών Αγκύρας, Ανέων και Ελβετίας προχώρησε σήμερα, Τρίτη, 10 Ιουλίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει από το πρωί, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται και η Ιερά Θεολογική Σχολή, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της για τον μήνα Ιούλιο, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Από την ψηφοφορία των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό της Μονής, για την Μητρόπολη Αγκύρας, κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκλογή για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ανέων. Από το τριπρόσωπο που προτάθηκε, εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι σήμερα Επίσκοπος Λαμψάκου Μακάριος.
Ακολούθως, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου προχώρησαν στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας. Κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο Πρωτοσύγκελλός της, Αρχιμ. Μάξιμος Πόθος.
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 
Συνῆλθε σήμερον, Τρίτην, 10ην Ἰουλίου 2018, ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Ἁγίας Τριάδος Χάλκης, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, προτάσει τοῦ ὁποίου αὕτη ὁμοφώνως: 
α) μετέθεσε τόν Σεβ. Μητροπολίτην Ἑλβετίας κ. Ἱερεμίαν εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν Ἀγκύρας∙ 
β) προήγαγε τόν παρ᾿ αὐτῷ Βοηθόν Ἐπίσκοπον Θεοφιλ. Λαμψάκου κ. Μακάριον εἰς Μητροπολίτην Ἀνέων καί 
γ) ἐξελέξατο Μητροπολίτην Ἑλβετίας τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Μάξιμον Πόθον, μέχρι τοῦδε Πρωτοσύγκελλον τοῦ προκατόχου αὐτοῦ Σεβ. κ. Ἱερεμίου. 
Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος θά συνεχίσῃ τάς ἐργασίας αὐτῆς ἐν Φαναρίῳ μέχρι καί τῆς Πέμπτης, 12ης τ.μ. . 
Ἐν Χάλκῃ, τῇ 10ῃ Ἰουλίου 2018 
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails