________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/07/2018

Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας Φραγκίσκος προσεύχονται μαζί για τη Μέση Ανατολή (photos - video)


Με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και άλλων χριστιανών προκαθημένων της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, η ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή. 
Ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε το Μπάρι διότι στην Ιταλία θεωρείται πύλη της Ανατολής, με πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο. Και για τον λόγο αυτό, οι θρησκευτικοί ηγέτες ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους προσευχόμενοι στην εκκλησία όπου βρίσκονται τα λείψανα του αγίου. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί, που έχουν σπεύσει από νωρίς στους δρόμους, επευφημούν τους χριστιανούς ηγέτες. 
Οι προσευχές έγιναν στα ιταλικά, ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, αρμένικα και στην ασσυριακή γλώσσα. Κύρια βάση και ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής, είναι ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται με τον διάλογο και όχι με την βία, ιδίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μητέρα όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας και των χριστιανών της Μ. Ανατολής (στο Μπάρι είναι παρόντες, επίσης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος Β΄, όπως και ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων από το Πατριαρχείο της Μόσχας) θα προσπαθήσουν, ακριβώς, να βρουν νέους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής χρήσιμων ιδεών και σκέψεων, για την ουσιαστική στήριξη της ειρήνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails