________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/01/2014

Στην Ίμβρο των παθημάτων και της ελπίδας. Στην Ίμβρο του Πατριάρχη! (ΦΩΤΟ)

Ίμβρος, του Νικολάου Μαγγίνα 

Μια ακόμα πατριαρχική επίσκεψη στη γενέτειρα Ίμβρο ολοκληρώθηκε. Το πρωί της Πέμπτης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποχαιρέτησε - μόνον πρόσκαιρα - τον τόπο του, το πανέμορφο νησί και τους συμπατριώτες του. Ανανεώθηκε και εμψύχωσε αυτούς που μένουν στον μαρτυρικό τόπο, κρατώντας την ρωμηοσύνη στη γη των προγόνων. 
Κατά την παραμονή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο, τον Αρχιμανδρίτη Λάζαρο, εκ της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και κληρικούς του Οικουμενικού Θρόνου, επισκέφθηκε το Ρωμέικο Δημοτικό Σχολείο που επαναλειτούργησε φέτος ύστερα από 50 χρόνια. Ο Ίμβριος Πατριάρχης συνομίλησε με την διευθύντρια κυρία Παρασκευή Μπερμπέρη, τον Τούρκο υποδιευθυντή, τον μετακλητό δάσκαλο από την Ελλάδα και δύο μαθητές αφού οι άλλοι απουσίαζαν για λόγους υγείας. 
Επίσης επισκέφθηκε τον Έπαρχο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της νήσου Ünal Çetin, ο οποίος εξελέγη ως επικεφαλής συνδυασμού που υποστηρίχθηκε από το κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης, καθώς και τον Στρατιωτικό Διοικητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τόσο ο Έπαρχος όσο και ο δήμαρχος εξέφρασαν την χαρά τους που ένα τέκνο της Ίμβρου έχει μια λαμπρή πορεία και κατέχει μια τόσο σημαντική θέση. 


Το τριήμερο της παραμονής του στη μάνα Ίμβρο ο Πατριάρχης επισκέφθηκε χωριά ενώ περπάτησε στα γραφικά δρομάκια του χωριού του, στους Αγίους Θεοδώρους, επισκέφθηκαν μαζί με τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, την πατρική κατοικία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με αντικείμενα από τη ζωή του, ενώ συνομίλησε με τους συγχωριανούς και συντοπίτες του. 
Και ύστερα από τη μικρή ανάπαυλα ο Πατριάρχης πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Κωνσταντινούπολη και τις καθημερινές πολλαπλές ευθύνες της διακονίας του. Ωστόσο ακόμα και στο ταξίδι της επιστροφής ο Πατριάρχης δεν αφήνει το χρόνο ανεκμετάλλευτο. Συντροφιά του στο πλοίο, εκτός από τα κείμενα και τις ομιλίες προσεχών του επισκέψεων, είχε και το βιβλίο «Το Πέρα των Ελλήνων», τις Πολίτισας συγγραφέως Ιούς Τσοκώνα.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.2 Μαΐου 2014 - 12:39 π.μ.

    Πάντοτε, μετά από ένα επίσημο και κουραστικό ταξίδι, ο Πατριάρχης μας επισκέφτεται την δική του Ιθάκη, την αγαπημένη του Ίμβρο. Στην Ίμβρο, ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, αναγεννάται, για να συνεχίσει το υψηλό και ευθυνοφόρο έργο του. Η παρουσία του στην γενέτειρά του, δίνει δύναμη και κουράγιο τόσο στον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κύριο Κύριλλο, αλλά και στους πατριώτες του, οι οποίοι χαίρονται γι' αυτόν. Η παρουσία του ακόμα και στο σχολείο το οποίο ο ίδιος είχε τελειώσει, δείχνει το ενδιαδέρον του για τα νέα παιδιά της Ρωμηοσύνης, πού αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα του Γένους μας στην Ίμβρο και στην Τένεδο, διότι παρά τις κατά καιρούς Κασσάνδρες, τίποτα δεν χάθηκε, αλλά η Ρωμηοσύνη αναγεννάται μέσα από τις στάχτες της. Ο Θεός να τον έχει καλά, γερό, δυνατό, ώστε να συνεχίζει το έργο του, για την δόξα του ονόματους του Αγίου Θεού, για την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, και για όλη την Ρωμηοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails