________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/25/2014

ΣΕ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ (Video)


Ασπασμός ειρήνης και Κοινή Διακήρυξη Βαρθολομαίου –Φραγκίσκου
Ιεροσόλυμα, 
Του Α. ΒΙΚΕΤΟΥ 
Στις 8 απόψε οι χαρούμενες κωδωνοκρουσίες στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ανάγγειλαν την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου. 
Στο μέσον της αυλής του ναού οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες αντάλλαξαν ασπασμό ειρήνης και κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο, έξω από τον οποίο έγινε ειδική τελετή. Νωρίτερα, οι κύριοι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος είχαν συνομιλίες μιας ώρας και υπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη από οκτώ σημεία. 
Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα, που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και επισημαίνεται η σημασία της συνέχισης του θεολογικού διαλόγου, του σεβασμού της δημιουργίας του Θεού δια της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. 
Επίσης, οι κύριοι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος δεσμεύονται να προσφέρουν κοινή μαρτυρία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και εκφράζουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των χριστιανών στην Μέση Ανατολή. 
Ο Πάπας κάλεσε χθες τον Σιμόν Πέρες και τον Μαχμούτ Αμπάς να μεταβούν στο Βατικανό σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο χρονίζον Παλαιστινιακό πρόβλημα. Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Παλαιστίνιος ηγέτης θα παραθέσει γεύμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails