________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/10/2014

ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Επίσημη επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Γερμανίας πραγματοποιεί από σήμερα 10 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2014 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια της Μητροπόλεως. 
Το πλήρες πρόγραμμα της Πατριαρχικής επισκέψεως δείτε εδώ
Στυλοβάτης του εκεί ελληνισμού 
Σε σχετικό αφιέρωμα της εφημερίδας Καθημερινή διαβάζουμε: 
Επί μισό και πλέον αιώνα, η Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας λειτουργεί ως στυλοβάτης του εκεί ελληνισμού. Κάτω από τη «στέγη» της Ορθόδοξης Εκκλησίας κράτησαν άσβηστο το καντήλι όχι μόνο της θρησκευτικής τους πίστης, αλλά και της ελληνικής παράδοσης, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. 
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν και παραμένει το Α και το Ω, για τους Ελληνες», λέει στην «Κ» ο σημερινός μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος. «Οι εκκλησίες, η μητρόπολη, επωμίσθηκαν το βάρος της διατήρησης του θρησκευτικού, του πολιτιστικού αλλά και του εθνικού φρονήματος. Ηταν παρούσες και βοήθησαν τους συμπατριώτες μας στις δύσκολες στιγμές». Ο κ. Αυγουστίνος υπογραμμίζει τον ρόλο του εκκλησιασμού και της συνεισφοράς των πιστών στην όλη προσπάθεια της Εκκλησίας. «Αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν θα μπορούσαμε να υπάρξουμε. Ετσι μπορέσαμε και στήσαμε παντού ναούς μαζί με πνευματικά κέντρα και όπου μπορούσαμε και παιδικούς σταθμούς. Ολα αυτά έγιναν με τον δίσκο και το κερί». Ο ίδιος υπογραμμίζει τις άριστες σχέσεις με την Καθολική και την Ευαγγελική Εκκλησία. «Μας δάνειζαν τις εκκλησίες τους για να ασκούμε τα λατρευτικά μας καθήκοντα. Δεν είχαμε ναούς στην αρχή, πλην ενός στο Μόναχο, τον οποίο είχε δωρίσει ο βασιλιάς Λουδοβίκος. Η βοήθεια που μας έδωσαν δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ήταν τεράστια η συνεισφορά τους στο κοινωνικό μας έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails