________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/14/2014

Θερμή συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη - Καγκελαρίου Μέρκελ (ΦΩΤΟ)

Βερολίνο, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άγγελλα Μέρκελ. 
Η συνάντηση έγινε στην Καγκελαρία και στο επίκεντρό της βρέθηκαν θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις Μειονότητες στην Τουρκία ενώ έγινε αναφορά και στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, στην σκιά των πρόσφατων πληροφοριών που κάνουν λόγο για προσπάθεια επαναλειτουργίας του περίλαμπρου Χριστιανικού Ναού – που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο – σε Τζαμί. 
Η Καγκελάριος Μέρκελ, που είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά να συναντηθεί με τον Πατριάρχη και στην Άγκυρα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκτοτε εξέλιξη των θεμάτων που απασχολούν τις μειονότητες καθώς και εκείνων που ενδιαφέρουν την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Ειδική αναφορά έγινε στην «σιωπηλή» Θεολογική Σχολή της Χάλκης, που παραμένει κλειστή από το 1971 ενώ συζητήθηκε και το φλέγον ζήτημα της καταστάσεως των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή όπως στην Συρία και το Ιράκ. 
Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συναντήσεώς τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, και η Καγκελάριος Μέρκελ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως αυτό της οικολογικής κρίσεως και της ανάγκης διαφύλαξης της Δημιουργίας του Θεού. 
Ασφαλώς, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Μητροπόλεως Γερμανίας, συζητήθηκε και η παρουσία και το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην χώρα ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε την Καγκελάριο για την καλή συνεργασία της Κυβερνήσεως της με τον Μητροπολίτη Αυγουστίνο. 
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και ο Μ. Αρχιδιάκονος Μάξιμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails