________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/29/2015

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ


Ξεκίνησε στο Μπουένος Άιρες το σεμινάριο Βυζαντινής-Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου, το οποίο διοργανώνει η Μητρόπολις Μπουένος Άιρες, και διδάσκει ο μουσικός και ηθοποιός Νικόλαος Χαλδαιάκης, μετά από σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες κ. Ταράσιος. 
Δημοσιεύουμε εδώ φωτογραφικό υλικό από τα σεμιναριακά μαθήματα στο Μπουένος Άιρες, παρουσία του Μητροπολίτου κ. Ταρασίου, του βοηθού Επισκόπου Πατάρων κ. Ιωσήφ, κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως. 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες που υπάγονται στην δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες, η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Χαλδαιάκης θα διδάξει στην Κόρδοβα της Αργεντινής, στο Σαντιάγο της Χιλής και στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. 
Παράλληλα με το σεμινάριο πραγματοποιούνται ακολουθίες και μουσικές εκδηλώσεις.


Για την πρωτοβουλία του αυτή ο Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες Ταράσιος, δήλωσε: 
Στα πλαίσια της διαρκούς και εντόνου από καιρού επιθυμίας μας, αναφορικά με τη δημιουργία ενός φυτωρίου νέων ατόμων, στην καθ' ημάς Ι. Μητρόπολιν Μπουένος Άϊρες, τα οποία θα μάθουν την πατρώα Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, ώστε εν συνεχεία να οργανωθεί μία πολυμελής μητροπολιτική χορωδία απ' όλο το Μπουένος Άιρες συμπεριλαμβανομένων των έξι πέριξ κοινοτήτων, θα στελεχώσουν τις ανάγκες των Ι. Ναών και Κοινοτήτων αυτής με ιεροψάλτες, καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και σημαντικές. 
Διοργανώνουμε κατά μήνα Ιούλιον και Αύγουστον τρέχοντος έτους ειδικόν καλλιτεχνικόν σεμινάριον στην Αργεντινήν, Χιλήν και Ουρουγουάην υπό την αιγίδα και φροντίδα της Αγίας μας Μητροπόλεως. Στο εν λόγω σεμινάριο, επιπροσθέτως, θα διδαχθεί το μάθημα του Παραδοσιακού Τραγουδιού καθώς και του Θεάτρου - Αγωγής Λόγου με την προοπτική να οργανωθεί μελλοντικώς ένα μουσικό συγκρότημα και να ανεβούν στη σκηνή κλασσικά και μοδέρνα θεατρικά έργα στην Ελληνικήν αλλά και στην Ισπανική γλώσσα. 
Διά τον σκοπόν αυτόν, καλέσαμε εξ' Ελλάδος τον Ελλογιμ. και Μουσικολογιώτατον κ. Νικόλαο Χαλδαιάκη, ο οποίος εκτός από τη Βυζαντινή Μουσική, έχει διδάξει το Παραδοσιακό Τραγούδι και έχει αντίστοιχες σπουδές και εμφανίσεις στο χώρο του Θεάτρου. Η Ι. Μητρόπολις επευλογεί την προσπάθεια αυτή, η οποία θα επανδρώσει τα ψαλτήρια μας αλλά και θα δημιουργήσει νέα σύνδεση μεταξύ των ομογενών, νέων και μεγάλων, με την καλλιτεχνική ελληνορθόδοξη παράδοση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails