________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/09/2015

Η ΝΕΑ ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ


Την 6η Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κύριος Αθηναγόρας υπεδέχθη εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την νεοαφιχθείσα Πρέσβυ της Ελλάδος στο Βέλγιο, κυρία Ελευθερία Γαλαθιανάκη. Στην υποδοχή ήσαν παρόντες εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Σταύρος Τριανταφύλλου και ο Αρχιδιάκονος αυτής κ. Αθανάσιος Τοπαρλάκης. 
Η κυρία Γαλαθιανάκη δεν είναι άγνωστη στην Ιερά Μητρόπολη και στον Ελληνισμό γενικότερα στο Βέλγιο, εφ´ όσον στο παρελθόν είχε υπηρετήσει σαν Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στις Βρυξέλλες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου αφού ξενάγησε την κυρίαν Πρέσβυ στο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες, εν συνεχεία είχε ιδιαίτερη συνομιλία μαζί της, κατά την οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της προς το συμφέρον της Ελλάδος. Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την γενικότερη κατάσταση της Ελλάδος σήμερα και εν συνεχεία ενημέρωσε την κυρία Πρέσβυ για την εκκλησιαστική κατάσταση της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Μητροπολίτης Βελγίου και η Πρέσβυς της Ελλάδος συνεζήτησαν, τέλος, για την επικείμενη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.. Βαρθολομαίου στις Βρυξέλλες τον προσεχή Νοέμβριο 2015. 
Η συνομιλία εγένετο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου ανέφερε ότι θα έχει απεριόριστη συνεργασία μετά της κυρίας Πρέσβεως για το καλό του Ελληνισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails