________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/29/2015

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Στο Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής στο Νιχώρι του Βοσπόρου, τελέστηκε Παράκληση το απόγευμα της εορτής (26 Ιουλίου), από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Περιφερείας του Βοσπόρου. 
Πολλοί Νιχωρίτες - και από το εξωτερικό - κατέκλυσαν τον χώρο, προσευχήθηκαν στην Αγία και χάρηκαν αυτό το αντάμωμα προς τιμήν της, όπως κάθε χρόνο.
Στον χώρο του Αγιάσματος υπάρχει ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος, από τους παλαιότερους της Πόλης. Σύμφωνα με το έθιμο, οι προσκυνητές περιφέρονται τρεις φορές γύρω από τον πλάτανο και παίρνουν ένα μικρό κομμάτι από τη φλούδα του, το οποίο φέρνουν πίσω τον επόμενο χρόνο και ξαναπαίρνουν άλλο.
Ακολούθησε δεξίωση στον υπαίθριο χώρο του Αγιάσματος με πλούσια εδέσματα και γιορτινή διάθεση.


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ
Την Δευτέρα 27 Ιουλίου, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού, στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον ιερατικώς προϊστάμενο της Κοινότητος Νεοχωρίου Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων.
Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα, όπου όλοι ευχήθηκαν θερμά στον Πρόεδρο της Κοινότητος Λάκη (Παντελή) Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε., για τα ονομαστήριά του. 
Το Φως Φαναρίου εύχεται στον Άρχοντα πολλά έτη εν υγεία, για να εξακολουθεί να προσφέρει τον δυναμισμό του στην Ομογένεια της Πόλης, που τόσο τον έχει ανάγκη στους καιρούς μας. 


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.30 Ιουλίου 2015 στις 9:34 π.μ.

    Τις θερμότερες ευχές μας στον Άρχοντα Μ. Χαρτουλάριο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κύριο Λάκη Βίγκα, άξιο τέκνο της Πόλεως σημαντικό στέλεχος της Ομογενείας μας, αλλά και στενό συνεργάτη του Πατριάρχου μας. Ο Θεός να τον ευλογεί, να τον μακροημερεύει και να τον αγιάζει ώστε να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Μητέρα Εκκλησία και την Ρωμηοσύνη. Κύριε Βίγκα χρόνια πολλά και ευλογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails