________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/16/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την Halki Theological School

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΚΗΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 
Τήν Δευτέρα, 13 Ἰουλίου ἐ. ἔ., ἐπὶ τῷ γεγονότι τοῦ ἐν Κερκύρᾳ θαύματος τοῦ ἐξ ἑώας τυφλοῦ παρὰ τοῦ ἐν Ἁγίοις πατρὸς ἡμῶν Σπυρίδωνος, Ἐπισκόπου Τριμυθοῦντος τοῦ Θαυματουργοῦ, ἐτελέσθη πανηγυρικὴ Θεία Λειτουργία μετ’ ἀρτοκλασίας, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κυρίου Ἐλπιδοφόρου, Ὑπευθύνου τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Σκήτης.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗ
Ο Εξοχ. Γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Κωνσταντινούπολη κος Charles F. Hunter, επισκέφθηκε, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης με την συνοδεία του. Έγινε δεκτός από τον Ηγούμενο, Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο και τους πατέρες. Ξεναγήθηκε στους χώρους της Θεολογικής Σχολής, το Καθολικό της Μονής καθώς και στην Βιβλιοθήκη, ενώ στο Μεγάλο Συνοδικό, ο Ηγούμενος προσέφερε δώρα συμβολικά, προς ανάμνηση της επισκέψεως του υψηλού επισκέπτου και της συνοδείας του.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΟΥΣΗΣ
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος σε συνομιλία του με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών Καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη αναπτύσσει το θέμα του προσευχητικού χαρακτήρα της Θεολογίας και της σχέσης του με την Ψαλτική Τέχνη, τονίζοντας τη συμβολή της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και στους δύο αυτούς τομείς (Πεμπτουσία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails