________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/30/2015

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΛΟΥΒΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ο πρύτανης του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, Καθηγητής Dr. Rik Torfs, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Dr. Peter De Mey, της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Φανάρι. Με τους δύο ακαδημαϊκούς ευρίσκεται και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. 
Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους υποδέχθηκε εγκάρδια και τους ενημέρωσε για τις προετοιμασίες για την Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο του 2016. Οι φιλοξενούμενοι του Φαναρίου επισκέφθηκαν  την Αγία Σοφία, την Μονή της Χώρας (με τα περίφημα ψηφιδωτά) και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία παραμένει δυστυχώς κλειστή από το 1971. 
Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε καλέσει τον πρύτανη του φημισμένου Πανεπιστημίου της Louvain, μετά την διάλεξη που είχε δώσει στο Leuven τον Ιανουάριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails