________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/29/2015

ΕΞΑΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΦΩΤΟ)


Mε κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Ιερά Πατριαρχική Μονή της Νέας Υόρκης η πανσεβάσμια μνήμη της θαυματουργού και ιαματικής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, με πλήθος προσκυνητών από την Νέα Υόρκη, αλλά και από άλλες αμερικανικές πόλεις, όπως Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Χάρτφορτ, Κλήβελαντ, αλλά καί από τον Καναδά, που ταξίδεψαν στην Αστόρια για το ετήσιο προσκύνημα στήν Χάρη της. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν την Πέμπτη 23 Ιουλίου, με εσπερινό, παράκληση προς την Αγία και την ακολουθία του Αγιασμού, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής. 
Το Σάββατο 25 Ιουλίου το εσπέρας έλαβε χώρα προεόρτιος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, εκ προσώπου της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με συμμετοχή πολλών ιερέων, με ευλόγηση των μήλων και αρτοκλασία. Ακολούθησε αγρυπνία, κατά την οποία εψάλη η Ιερά Παράκλησις. 


Την Κυριακή 26 Ιουλίου τελέσθηκε προεορτίως ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος και πάλιν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, ο οποίος ανέγνωσε και το σεπτό Πατριαρχικό μήνυμα, το οποίο επισυνάπτεται. Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε καθηκόντως τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τον ετήσιο εορτασμό της Πατριαρχικής Μονής, η οποία υπάγεται διοικητικά και πνευματικά στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας. 
Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ. Μάνος Κουμπαράκης, ο ομογενής Δημοτικός Σύμβουλος της Πόλεως της Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων κ. Γεώργιος Ανδριώτης, πρόεδροι ομογενειακών συλλόγων και ο επιχειρηματίας κ. Ευστάθιος Βαλιώτης. 
Εν συνεχείᾳ,πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της θαυματουργού εικόνας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στους κεντρικούς δρόμους της Αστόριας, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν την Λιτανεία και εν συνεχείᾳ περίμεναν στο κέντρο της λεωφόρου που βρίσκεται η Μονή για να περάσει από πάνω τους η θαυματουργός εικόνα, προσευχόμενοι να λάβουν την χάριν και ευλογίαν της ιαματικής αγίας. 


Ο εορτασμός συνεχίσθηκε με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας τό εσπέρας της Δευτέρας, με συμμετοχή πολλών ιερέων. 
Την Τρίτη 28 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της μνήμης της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάστου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μελόης κ. Φιλοθέου. Η Πανήγυρις έκλεισε το βράδυ της Τρίτης με εσπερινό και την παράκληση της Αγίας. 
Ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους την πανήγυρη, αλλά και τους εθελοντές της Μονής, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής και του φεστιβάλ. 
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν παράλληλα και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του ετήσιου Ελληνικού φεστιβάλ, που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο Ελλήνων Αμερικής, έκθεση εκκλησιαστικών ειδών, ζωγραφικής, κλπ.
Εκ της Ι. Πατριαρχικής Μονής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails