________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/22/2016

ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΣΑΜΠΕΖΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ Η ΠΡΟΣΥΝΟΔΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Άρχισαν σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, οι συνεδρίες της Σύναξης των Προκαθημένων και των Εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. 
Στην Σύναξη παρίστανται 11 Προκαθήμενοι, με τις αντιπροσωπείες τους και απουσιάζουν τρεις: ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας. για λόγους υγείας, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για προσωπικούς λόγους.


Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου θα τελεστεί Διορθόδοξο Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα βίντεο της Καθολικής τηλεόρασης KTO για τη Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας (Ouverture de la synaxe des églises orthodoxes), στο οποίο ομιλεί και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας.Στιγμιότυπο από την άφιξη του Πατριάρχου Ρωσίας κ. Κυρίλλου στη Γενεύη, όπου, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας και ο Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος. 

1 σχόλιο:

  1. Απουσιάζει -εκπροσωπείται δια αντιπροσώπων- για προσωπικούς λόγους και όχι λόγους υγείας ο Αθηνών …(βλ. Ανακοινωθέν Οικουμ. Πατριαρχείου 18/01/2016/ http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=gr&id=2115&tla=gr)
    Μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις σε διάφορα ζητήματα αποδεικνύουν πως η ελλαδική Εκκλησία επιλέγει ένα δρόμο απομονωτισμού και άρνησης να διαλεχτεί παραγωγικά με τις απαιτήσεις των καιρών και τις επιταγές της θεολογίας. Προφανώς ούτε η κοινωνική προσφορά ούτε κάποιες ακόμα συνταγματικές διατάξεις στην Ελλάδα επικαιροποιούν αυτόματα τη θέση της Εκκλησίας στην κοινωνία. Δεν είναι του παρόντος να αναπτυχθούν τα παραπάνω. Ίσως ένα συνέδριο αυστηρά ακαδημαϊκού χαρακτήρα σε πανεπιστημιακό χώρο με εισηγητές που δεν αρέσκονται σε χαριεντισμούς με μορφές εκκλησιαστικής ή κοινωνικής εξουσίας και επικοινωνιακούς διαύλους με σχήματα προσωπικής προβολής να αναδείξει σοβαρά το μείζον αυτό ζήτημα.
    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails