________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/02/2016

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Παρά το πυκνό χιόνι, η Πρωτοχρονιά στο Νιχώρι ήταν μια μέρα γιορτινή. 
Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας τελέστηκε η πρώτη λειτουργία του Νέου Έτους 2016, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούντων του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητας Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου και του Διακόνου της Σειράς κ. Γρηγορίου. 
Παρών και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. 
Ακολούθησε δεξίωση, στην Κοινοτική Αίθουσα, όπου έγιναν οι κατάλληλες προσφωνήσεις για το νέο έτος και στη συνέχεια η χορωδία του ναού έψαλε παραδοσιακά κάλαντα, υπό την διεύθυνση του Χρήστου Ψωμιάδη. 


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους3 Ιανουαρίου 2016 - 2:44 μ.μ.

    Είναι ένα από τα τέσσερα χωριά πού ομορφαίνουν την Πόλη, όπως αναφέρει το γνωστό τραγούδι: "Γεντί Κουλέ και Θεραπειά, Ταταύλα και Νιχώρι, αυτά τα τέσσερα χωριά μορφαίνουνε την Πόλη". Το Νιχώρι του Βοσπόρου δέχτηκε και αυτό το νέο έτος 2016, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, από τον καταξιωμένο και δραστήριο Ιεράρχη του Πατριαρχείου μας, καλού και αγαπητού αδελφού και φίλου Μητροπολίτου Κυδωνιών Αθηναγόρου, συλλειτουργούντος του ιερατικώς προϊσταμένου και αγαπητού αδελφού π. Αγαθαγγέλου, και του εκλεκτού αδελφού Διακόνου της Σειράς Γρηγορίου. Το Νιχώρι του Βοσπόρου, ζή και κινείται μέσα στην ιστορία, χωρίς να φοβάται, χωρίς να νοιάζεται, χωρίς να απελπίζεται, χωρίς να γογγύζει, παρά τις Κασσάνδρες πού μιλούν για το τέλος της Ρωμηοσύνης, συνεχίζοντας την πορεία και την ιστορία του, κάτω από τις άοκνες προσπάθειες του Αρχιερατικώς Προϊσταμένου Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου, του Προέδρου της Κοινότητος Εντιμολογιωτάτου κυρίου Λάκη Βίγκα Άρχοντος Μεγάλου Χαρτοφύλακος της Μητρός Εκκλησίας και όλων των Νιχωριτών. Το Νιχώρι του Βοσπόρου ζή και κινείται όχι στα χαμένα, αλλά στα παρόντα και μέλλοντα της Πολίτικης Ρωμηοσύνης, πού διαγράφονται λαμπρά. Χρόνια πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά στον αγαπητό αδελφό και φίλο Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα, στον Άγιο Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίο, στους π. Αγαθάγγελο και Διάκονο Γρηγόριο, στον κύριο Λάκη Βίγκα, και σε όλους τους Νιχωρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails