________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/07/2016

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΣΕΓΚΕΛΚΙΟΪ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Την Κοινότητα του Τσεγκέλκιοϊ επέλεξε φέτος ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος για τον Αγιασμό των Υδάτων στην Επαρχία του. Μια επιλογή, για την οποία η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας έπραξε ό,τι καλύτερο ήταν δυνατόν για να την δικαιώσει.
Πολυπληθές το εκκλησίασμα. Γνωστά πρόσωπα από την Ομογένεια της Πόλης, αλλά και πολλοί ‘χωριανοί’ από τους - για τους γνωστούς λόγους - ξενιτεμένους. Τους ξεχώριζες από την ιδιαίτερη συγκίνηση που ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Μεταξύ τους παλιοί ενορίτες που για να παρευρεθούν έφθασαν αεροπορικώς στην Πόλη το πρωί για να αναχωρήσουν το βράδυ, ικανοποιημένοι, με την γλυκόπικρη γεύση που σου δίνει το γεγονός να ζήσεις έστω και για λίγο την γενέτειρά σου, μα... και το παρελθόν, το γεμάτο ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις, όμως αξέχαστες!


Ο Ποιμενάρχης, παρών με όλη την Ακολουθία του, φρόντισε τα πάντα να γίνουν με ιεροπρέπεια, σεμνότητα και κατάνυξη. Με εκείνον μπροστά, η πομπή πορεύτηκε από τον ναό προς την γραφική βαπορόσκαλα, από όπου και ο Ιεράρχης έριξε τον Σταυρό στην Θάλασσα.
Ήταν η στιγμή που περίμεναν οι πέντε λεβέντες νέοι μέσα σε πλεούμενο λίγο μακριά από την παραλία, για να βουτήξουν. Τυχερός ο Γεώργιος! Τον ακολούθησαν, ο Έρικ, ο Ιωάννης, ο Στέλιος και ο Χρήστος. Να μας ζήσουν και βοήθειά τους.
Ιεράρχης και Εφορεία φρόντισαν για τα δέοντα. Ακολούθησε εόρτιο γεύμα αγάπης. Συγχαρητήρια θερμά αξίζουν στην Εφορεία και οι παρευρισκόμενοι δεν τους τα στέρησαν. Και του χρόνου.
Απογευματινή Κωνσταντινουπόλεως, 7-1-2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails