________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/09/2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΑΛΑΤΑ (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 γιορτάστηκε εκ μέρους της Ρωμαίικης Κοινότητας η έλευση του νέου έτους με την εθιμοτυπική κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με μία σεμνή και χαρούμενη εκδήλωση στην αίθουσα της Σχολής Γαλατά. 
Η διοργάνωση ήταν μια σύμπραξη του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτήτων Ευαγών Ιδρυμάτων, της Σχολής Γαλατά και του Συνδέσμου Παιδουπόλεως και Στέγης Νεανίδων Πρώτης.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό σε όλους τους παρόντες ευχόμενος για ένα ευλογημένο νέο έτος. 
Παρευρέθηκαν ακόμα οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αμορίου κ. Νικηφόρος και Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, κληρικοί, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Σέκερης με τη σύζυγό του, Άρχ. Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., ο Ελλογιμότ. κ. Σταύρος Γιωλτζόγλου Συντονιστής Εκπαίδευσης, και πολλοί Ρωμιοί της Πόλης. 


Η έναρξη της τελετής έγινε από την Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» υπό τη Διεύθυνση της Ελλογ. κ. Μαρίας Χαραλαμπίδου και ομιλίες εκφωνήθηκαν από την Πρόεδρο της Σχολής Γαλατά κ. Μαίρη Κομοροσάνο, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΚΙ κ. Αντώνη Παριζιάνο και την Πρόεδρο της Παιδουπόλεως κ. Μαίρη Αποστολίδου. 
Στη συνέχεια προβλήθηκαν δυο βίντεο μικρού μήκους το πρώτο με θέμα την Παιδούπολη και τις καλοκαιρινές της δραστηριότητες και το δεύτερο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου με αφορμή την συμπλήρωση των 25 ετών του στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Η εκδήλωση έκλεισε με την επιτυχημένη και χαρμόσυνη παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την ομάδα νέων, του Καθ. Φυσικής Αγωγής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής κ. Σάββα Παναγιωτίδη. 
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails