________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/22/2016

ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (ΦΩΤΟ)


Με αφορμή την σημερινή, τραγική τρομοκρατική ενέργεια στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θυμήθηκα πως το συγκεκριμένο διεθνές αεροδρόμιο πρέπει να είναι το μοναδικό στον κόσμο που διαθέτει δύο Ορθόδοξα παρεκκλήσια, πλήρως εξοπλισμένα. 
Το πρώτο, τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και βρίσκεται στην GATE B, στον ημιόροφο (Mezanine) του νέου Αεροδρομίου, ακριβώς επάνω από τον χώρο ελέγχου τωv διαβατηρίων. 
Το δεύτερο, των Εισοδίων της Θεοτόκου, GATE A, βρίσκεται στον τρίτο όροφο. 
Θυμάμαι πως ο υπεύθυνος για τα παρεκκλήσια αυτά ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης Αθηναγόρας Peckstadt, δηλαδή ο νυν Μητροπολίτης Βελγίου και νομίζω πως ακόμα διατηρεί τη θέση του εφημερίου του αεροδρομίου και έχει και γραφείο εκεί. 
Παραθέτω εδώ φωτογραφίες που τράβηξα από μια επίσκεψή μου στο παρεκκλήσι των Εισοδίων, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τον Απρίλιο του 2012. Είχαμε πάει στο Βέλγιο για συναυλίες με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον αείμνηστο Λυκούργο Αγγελόπουλο και στην επιστροφή προσκυνήσαμε και στο Ορθόδοξο παρεκκλήσι του αεροδρομίου. 
Χαρακτηριστική είναι η σημείωση του τότε Μητροπολίτου Ζακύνθου Χρυσοστόμου (νυν Δωδώνης) στο βιβλίο επισκεπτών. Είχε εντυπωσιαστεί, όπως γράφει, με την ύπαρξη του παρεκκλησίου, και είχε εκπλαγεί ευχάριστα από την θερμή υποδοχή του ιδίου και άλλων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, που τους επεφύλαξε ο τότε Μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων τον Οκτώβριο του 2008. 
Ας ευχηθούμε γρήγορα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις Βρυξέλλες και ο εφημέριος του αεροδρομίου ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας να λειτουργήσει και πάλι στα Ορθόδοξα παρεκκλήσια του διεθνούς αεροδρομίου. 
Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails