________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/03/2017

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΣΙΚΑΓΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ


Εκοιμήθη στις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2017 ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος - πολιός ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου - ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Weiss του Σικάγου. 
Η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό ιεράρχη, θα τελεσθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στο Σικάγο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου. Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Σικάγου ορίστηκε ο Μητροπολίτης Ντριτρόιτ κ. Νικόλαος. 
Τον Οκτώβριο του 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Σικάγου ψήφισε ειδική απόφαση με την οποία προστίθεται το όνομα του Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ιακώβου ως «Οδός Μητροπολίτη Ιακώβου» στην πινακίδα της οδού Burton Place επί της οποίας βρίσκεται το Μητροπολιτικό Οίκημα και κέντρο γραφείων. 
Η επιγραφή αναφέρει: «Metropolitan Iakovos Way». Το δημαρχιακό συμβούλιο προέβη στην απόφασή του αυτή για να τιμήσει την πολύχρονη υπηρεσία και ποιμαντορία του Μητροπολίτη Ιακώβου ως ποιμενάρχη της Μητρόπολης Σικάγου από τον Μάιο του 1979.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails