________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/29/2017

ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (27-28 Ιουνίου 2017)


Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 έγινε ανεπίσημη συνάντηση στο Λονδίνο, στο Αββαείο του Westminster, μεταξύ εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφ´ ενός, και της Αγγλικανικής Εκκλησίας αφ' ετέρου, για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και σε συγκεκριμένες θέσεις των δύο Εκκλησιών. 
Η Ορθόδοξη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο, απετελείτο ακόμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, νέο συμπρόεδρο του Διεθνούς Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Αγγλικανών, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Κάλλιστο και τον Πρωτοπρεσβύτερο κ. Χρήστο Χρηστάκη, γραμματέα του Επισήμου Διαλόγου. 
Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου πληροφόρησε δια μακρών τους Αγγλικανούς για την Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο που έλαβε χώρα στην Κρήτη τον Ιούνιο του παρελθόντος έτους, καθώς και για πολλά άλλα γεγονότα, διορθόδοξα και οικουμενικά, των δύο τελευταίων ετών, αλλά και για θέματα που αφορούν καθαρά το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 έγινε συνάντηση προπαρασκευαστική των δύο συμπροέδρων του Επισήμου Διαλόγου, δηλαδή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και του Αρχιεπισκόπου κ. Richard Clarke, προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, συνοδευομένους από τους γραμματείς Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Χρήστο Χρηστάκη (Ὀρθόδοξο) και τον Αιδεσιμολογιώτατο κ. John Gibault (Αγγλικανό). 
Η επομένη συνάντηση του Διαλόγου αυτού θα πραγματοποιηθεί στη νήσο Μάλτα τον προσεχή Οκτώβριο και θα συζητήσει τα ζητήματα: το Περιβάλλον και η Ευθανασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails