________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/06/2017

π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης: "ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ" ΕΞΟΡΓΙΣΜΟΣ


Του Αρχιμ. Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας
Πάλι με λοιδορεί το φερόμενο ως "αντιοικουμενιστικό" ιστολόγιο "κατάνυξις". Γράφει σε ανάρτηση του: "Δεν μας εξοργίζει για πρώτη φορά ο Οικουμενιστής ιερέας του Αννόβερο" και υπότιτλο "Προβληματισμένος ο απόδημος ελληνισμός του Αννόβερο με τις οικουμενιστικές δράσεις των ιερέων της ενορίας αγ. Τριών Ιεραρχών" και συνεχίζει μετά να απαγγέλλει το συνηθισμένο ποιηματάκι του περί "οικουμενισμού" και άλλα χαριτωμένα και ευτράπελα. Και γράφω το φερόμενο ως "αντιοικουμενιστικό", διότι στόχος του δεν είναι ο "οικουμενισμός" όπως ισχυρίζεται, αλλά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα "κλωνοποιημένα" ιστολόγια. Και τα αποκαλώ "κλωνοποιημένα", διότι με λίγη προσοχή δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι, σε ότι αφορά στις δημοσιεύσεις τους εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχη αντιγράφουν και αναπαραγάγουν ταυτοχρόνως το ένα το άλλο. Τα δε γραφόμενα τους κατά κύριο λόγο είναι απαξιωτικά και υβριστικά προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, τον οποίο σπάνια βέβαια αναφέρουν με τον τίτλο του. Συνήθως για όλους αυτούς είναι ο Βαρθολομαίος, προτασσομένων του ονόματός του διαφόρων "κοσμητικών" επιθέτων. 
Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι τα ιστολόγια αυτά έχουν δημιουργηθεί με απώτερο σκοπό αυτόν που προαναφέραμε, να πολεμούν δηλαδή Οικουμενικό Πατριαρχείο και Οικουμενικό Πατριάρχη. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις παραποιήσεις που κάνουν στα θέματα των αναρτήσεών τους. Με έντεχνο τρόπο προσπαθούν να παρουσιάσουν ανύπαρκτες προθέσεις, διαστρεβλώνοντας και παρερμηνεύοντας λόγια και έργα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Τελευταία περίπτωση διαστρέβλωσης, ψεύδους και απάτης η ανάρτηση, σχεδόν σε όλα τα "κλωνοποιημένα", με τίτλο "Ξύπνησε" και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος-Έμμεση αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης-Πού αποσκοπεί η δήλωση αυτή;". Διαβάζοντας βέβαια κάποιος την ανάρτηση αυτή θα διαπιστώσει ότι, ούτε έμμεση, ούτε άμεση αναφορά υπάρχει. Υπάρχει μόνο αρρωστημένη φαντασία και μίσος, σε σημείο τέτοιο που σε κάποιο από αυτά τα ιστολόγια, ένας "οπαδός" τους έχει αναρτήσει το εξής σχόλιο: "τον έχουμε στο στόχαστρο (εννοεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη), αλλά μη λέμε και βλακείες. Το σχόλιο του συντάκτη είναι για τα πανηγύρια". Αυτό το σχόλιο περικλείει όλη την αλήθεια. Την αλήθεια που λέει ότι, όλοι αυτοί τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον έχουν στο στόχαστρο. Αφήστε πια άλλα σχόλια, που είναι γεμάτα σεξισμό, ρατσισμό και αναξιοπρέπεια. Έχω διαμαρτυρηθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα κάποιες φορές και κάποια τα έχουν "κατεβάσει". Αναρωτιέμαι όμως. Πριν αναρτήσουν αυτά τα σχόλια δεν τα ελέγχουν ή ανταποκρίνονται στο επίπεδό τους; 
Ένα έχω να πω ή μάλλον να γράψω προς όλους αυτούς τους "αντιοικουμενιστές" ιστολόγους. Την μάσκα του "αντιοικουμενισμού" δεν την έχετε φορέσει σωστά και φαίνεστε ποιοι και τι είσαστε. Αφήστε τα "τρελά" περί ανωνύμων επιστολών-διαμαρτυριών και παραδεχτείτε ότι όλα αυτά που γράφετε είναι προϊόντα της νοσηρής φαντασίας σας. Έχω γράψει και άλλη φορά ότι, τις αήθεις τακτικές σας δεν πρόκειται να τις ακολουθήσουμε. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τους ξεγελάτε, όμως να είσαστε σίγουροι ότι, θα επιτρέψει κάποια στιγμή ο Θεός, όπως συνήθως συμβαίνει, να πέσουν οι μάσκες σας και να φανεί πως εσείς πραγματικά είσαστε οι προβατόμορφοι λύκοι. Εμείς με τη Χάρη και τη βοήθεια του Θεού την Ορθοδοξία διακονούμε εδώ στο εξωτερικό. Αυτή είναι η σημαία μας, το φλάμπουρό μας. Δικαίωμά σας είναι να σηκώνετε εσείς όποια και όποιου σημαία θέλετε, μη ζητάτε όμως να υποστείλουμε τη δικιά μας. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη! 
Έχω στοχοποιηθεί πολλές φορές από τα "αντιοικουμενιστικά" ιστολόγια κατά τρόπο απαράδεκτο και ανήθικο. Ο εμετικός τρόπος με τον οποίο εκφράζονται μου περιποιεί τιμή. Τρέμω στην ιδέα μη τυχόν και κάποια στιγμή παρακολουθώντας με, διότι φαίνεται ότι με παρακολουθούν, τρέμω επαναλαμβάνω στην ιδέα, να γράψουν κάτι θετικό για μένα. Θα αποτελέσει όνειδος! Δεν είμαι τέλειος, ούτε ισχυρίζομαι ότι δεν κάνω λάθη. Θα αποτελέσει όμως ξεπεσμό αν οι νοσηροί, οι ανίεροι, οι ασεβέστατοι και υποκριτικοί κονδυλοφόροι αυτών των ιστοχώρων γράψουν κάτι καλό για μένα. Δεν θέλω να με μετρήσουν με το ίδιο μέτρο που μετρούν τους αφορισμένους, τους σχισματικούς και καθηρημένους και τους αναγορεύουν σε "αγωνιστές" και "αγίους". Ούτε θέλω να ζυγίσουν με την ίδια ζυγαριά τις πράξεις μου, τα έργα μου. 
Το ιστολόγιο "κατάνυξις" σε παλαιότερη επίθεση του εναντίον μου ανέφερε ότι, με έμμεσο τρόπο στρέφομαι εναντίον του πνευματικού τους του π. Νικολάου Μανώλη! Με τον συγκεκριμένο κληρικό μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί. Όμως τώρα τον ερωτώ ευθέως: συμφωνεί με το ύφος, τη γλώσσα και τον τρόπο που εκφράζονται τα κατά δήλωσή τους "πνευματικοπαίδια" του; Αν ναι, τότε δεν χρειάζεται να ασχοληθώ, γιατί δεν αξίζει η ενασχόληση με τέτοιες περιπτώσεις. Αν όχι, ας τους βάλει τότε φρένο, ας τους παροτρύνει να είναι τουλάχιστον περισσότερο προσεκτικοί. 
Φίλοι μου, η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες. Ανάγκη σωτηρίας έχουμε εμείς οι άνθρωποι και βεβαίως και οι Ορθόδοξοι. Σωτήρας μοναδικός είναι ο Χριστός έτσι όπως προσφέρεται από την "Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία". Αυτή την Εκκλησία ακολουθούμε, αυτήν την Εκκλησία διακονούμε, γιατί αυτή την Εκκλησία πιστεύουμε, εν αντιθέσει με κάποιους "αγωνιστές" που είναι απλοί "οπαδοί" μεγαλογεροντάδων και "σωτήρων" κληρικών και λαϊκών. 
Ίσως κάποιοι αναρωτηθούν, αφού αναφέρομαι σε συγκεκριμένο ιστολόγιο, γιατί δεν κάνω εκεί αυτήν την ανάρτησή μου. 
Στο παρελθόν σε παρόμοια περίπτωση το έκανα, όμως μάλλον δεν είχαν "ευλογία" για να δημοσιεύσουν αυτό που τους έστειλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails