________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/13/2017

ΕΚΘΕΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΕΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong της Μητροπόλεως Κορέας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βυζαντινών Εικόνων διάρκειας τριών ημερών. Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν τα έργα των σπουδαστών του εντατικού προγράμματος Μαθημάτων Αγιογραφίας, που λειτούργησε από 1ης Μαΐου έως 3ης Ιουνίου ε.έ. 
Τα μαθήματα δίδαξε και φέτος ο καθηγητής βυζαντινής αγιογραφίας κ. Σώζων Γιαννούδης, που ήρθε από την Ελλάδα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. 
Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιελάμβανε χαιρετισμό του Μητροπολίτου Κορέας π. Αμβροσίου, ομιλία του π. Martin Ritsi, διευθυντή του Ορθόδοξου Κέντρου Χριστιανικής Ιεραποστολής (ΟCMC) με θέμα «Η σημασία των εικόνων», χαιρετισμό του καθηγητή κ. Σώζου Γιαννούδη και έκλεισε με σύντομο κονσέρτο παραδοσιακών κορεατικών μελών, με την κ. Γαβριέλα Κιμ (πιάνο) και την σοπράνο κ. Lim (τραγούδι). 
Στην συνέχεια ο καθηγητής κ. Γιαννούδης ξενάγησε τους επισκέπτες στον χώρο της Έκθεσης, στην οποία μπορούσε να δει κανείς την δημιουργία μιας νέας εικόνας από την αρχική μέχρι την τελική φάσης της. Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση απόλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία με την παράθεση γεύματος και κερασμάτων. 
Παρών και ο Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος, ο πρώτος Μητροπολίτης Κορέας. 
Την εκδήλωση κάλυψε το κορεατικό τηλεοπτικό συνεργείο του CBS, το οποίο μετέδωσε τα νέα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ίδιας μέρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails