________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/27/2017

Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο λειτούργησε την Κυριακή 25 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής του Μεγάλου Δουκάτου. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πέραν των Εφημερίων του Ναού κληρικοί των τεσσάρων Ορθοδόξων ενοριών του Λουξεμβούργου ενώ τα αναλόγια πλαισίωναν η Ελληνόφωνη χορωδία του Ναού και η χορωδία της Ρουμανόφωνης ενορίας. 
Το θείο λόγο κήρυξε, σχετικά με το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ο οποίος μίλησε για την ματαιότητα της προσήλωσης του κόσμου στην φιλοχρηματία και το δίλημμα που τίθεται στον σύγχρονο άνθρωπο ανάμεσα στο Θεό και στο χρήμα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία κατά την οποία έλαβε και πάλι το λόγο ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας την μεγάλη χαρά της Εξαρχίας του Λουξεμβούργου να τιμά την Εθνική εορτή της χώρας με συλλειτουργία όλων των Ορθοδόξων παρουσιών. 
Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Χριστιανικών ομολογιών, την Δήμαρχο της πόλης και όλους τους τοπικούς παράγοντες για την παρουσία τους. Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο κ. Λούης-Αλκιβιάδης Αμπατής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη μεγάλη δραστηριότητα και παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Λουξεμβούργο και υποσχέθηκε την συνέχεια της καλής συνεργασίας και της αγαστής συμπόρευσης της πρεσβείας με την Εκκλησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails