________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/13/2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ


Στις 10 Ιουνίου 2017 την Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων επισκέφτηκαν κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης και οι αντιπρυτάνεις Σταύρος Τουλουπίδης, Καθηγητής Ουρολογίας, του Τμήματος Ιατρικής, Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Παντελής Μπότσαρης, Καθηγητής Μηχανολογικού Σχεδιασμού, του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, Νικόλαος Αγγελούσης, Καθηγητής Βιοκινητικής, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αναπληρωτής Πρύτανης Φοιτητικών Θεμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων, Φώτιος Π. Μάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Υδάτων, του Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών, Χρήστος Κουκουρλής, Καθηγητής Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Yπoλογιστών, Αναπληρωτής Πρύτανης Υποδομών, Ανάπτυξης και Εσωτερικού Προληπτικού Ελέγχου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Καθηγητής Μανώλης Βαρβούνης, η Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Δημάση, ο γράφων και η γραμματέας των Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Σόνια Δεληγιάννη. 


Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου τελέστηκε θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος. Στο τέλος της θείας λειτουργίας τέλεσε αρτοκλασία και στη συνέχεια τίμησε τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη με το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων. Ο Πρύτανης στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που του έκανε και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τη Μητρόπολη και Τον έδωσε αναμνηστικά δώρα. 
Ο Πρύτανης γεννήθηκε στα Βίλλια Αττικής στις 10 Ιουνίου του 1955. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές του στον Πειραιά το 1974 εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από τους πρώτους φοιτητές. Συνέχισε διδακτορικές σπουδές στο ίδιο τμήμα και είναι ο πρώτος διδάκτορας που εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο τμήμα (1986). Διήλθε τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του λέκτορα, του επίκουρου καθηγητή, του αναπληρωτή και του καθηγητή. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, όπως του αντιπροέδρου, προέδρου τμημάτων, μέλος επιτροπών κ ά θέσεις. Το 2003 εκλέχτηκε αντιπρύτανης και το 2005 πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ακολούθως το 2014 εκλέχθηκε για δεύτερη φορά πρύτανης, ο οποίος συνεχίζει τα καθήκοντά του. Ανέπτυξε πλούσια δράση, παρουσίασε μελέτες, αξιόλογο επαγγελματικό και πλούσιο συγγραφικό έργο. 


Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηιποννήσων κ. Ιάκωβος δέχτηκε τον Πρύτανη και τη συνοδεία του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στους οποίος μετά το κέρασμα προσέφερε αναμνηστικά δώρα. 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος παρέθεσε γεύμα στον Πρύτανη και στη συνοδεία του. Ο Σεβασμιώτατος που διακρίνεται για την κωνσταντινουπολίτικη ευγένεια και αρχοντιά Tου στο τέλος του γεύματος είχε την ευγενή καλοσύνη να φροντίσει μια τούρτα για να τιμήσει τα γενέθλια του Πρύτανη. Μετά το γεύμα ο Σεβασμιώτατος συνόδεψε τους καλεσμένους έως την αποβάθρα των πλοίων και τους αποχαιρέτισε. 
Πασχάλης Βαλσαμίδης 
Επίκουρος Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails