________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/14/2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ (13 Οκτωβρίου 2020)


Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, επικοινώνησε τηλεφωνικώς προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, ο οποίος νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες σε νοσοκομείο των Αθηνών, και του ευχήθηκε εγκαρδίως ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της πολύτιμης υγείας του. 


Επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βενιαμίν του Διακόνου, η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης μετέβη σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2020, στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου αναπαύεται εν τη προσδοκία της κοινής αναστάσεως ο προκάτοχός του Βενιαμίν (1936-1946) και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αυτού.


“Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία, εθνότητα ή θρησκεία. Ο κάθε άνθρωπος έχει την ίδια αξία και επομένως ο σεβασμός και η ίση μεταχείριση προς κάθε άνθρωπο πρέπει να παρέχεται κάθε στιγμή και σε κάθε μέρος”, επισημαίνει η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους συνέδρους της 7ης ετήσιας διαθρησκειακής συνάντησης “G20 Interfaith Forum”, που φέτος φιλοξενείται από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και η οποία, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails