________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2020

Πολλά τα έτη σας Παναγιώτατε!

Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο - Φωτογραφία: Βάσω Ξεινού

Του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Συμπληρώνονται 29 χρόνια από την ευλογημένη εκείνη ημέρα που εκλήθη να καταστεί οιακοστρόφος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο Α΄. 
Ο προγνώστης πάντων και Θεός ως φαίνεται, εξελέξατο εκ κοιλίας μητρός τον Βαρθολομαίο, για να καταστεί επαξίως πρώτος της υπ’ ουρανόν Ορθοδοξίας. 
Με απόλυτο σεβασμό προς την δημιουργία επιδεικνύει απεριόριστη αγάπη προς όλα τα πλάσματα και κτίσματα του Θεού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι του έχει αποδοθεί το προσωνύμιο «πράσινος» Πατριάρχης. 
Πηγή αγάπης όλους τους αγκαλιάζει, για όλους φροντίζει ως καλός Ποιμένας και μιμητής του Αρχιποίμενος Χριστού. Με το λόγο του σαγηνεύει τα πλήθη, διότι ως απλούς προς απλούς απευθύνεται.
Στήριγμά του η πίστη που καλλιεργήθηκε στην παιδική του ψυχή από τους ευσεβείς γονείς του και όπλο του η προσευχή. 
Με πολλά και ευλογημένα εφόδια από την Μεγάλη και Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης αγωνίζεται για το καλό της Εκκλησίας, για την λάμψη της Ορθοδοξίας την οποία έχει κάνει γνωστή απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου όλου. 
Ο μεστός έργων βίος του είναι λογικό να εγείρει και αντιδράσεις σε αυτούς που δεν μπορούν να κατανοήσουν την ανιδιοτέλειά του. Όσο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ασχολείται με την Εκκλησία, τόσο αυτοί ασχολούνται με τον Βαρθολομαίο. 
Θα μπορούσαμε να πούμε και να γράψουμε πολλά για το έργο και την προσφορά του Πατριάρχη μας, με την ευκαιρία της σημερινής επετείου των 29 ετών από την ανάδειξή του στον Οικουμενικό Θρόνο. Όμως περισσότερο επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της ανάγκης για προσευχή υπέρ εκείνου ο οποίος αγωνίζεται μη φειδόμενος αγώνων και κόπων υπέρ της αμωμήτου πίστεώς μας, υπέρ όλων ημών.
Ήδη συγκαταλέγεται μεταξύ των μακροβιότερων Πατριαρχών. Προσευχή μας να καταστεί ο μακροβιότερος όλων. Αυτό απαιτεί το καλό της Εκκλησίας μας, το καλό όλων. 
Πολλά τα έτη σας Παναγιώτατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails