________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/20/2020

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ FOCOLARI ΣΤΗ ΡΩΜΗ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Φως Φαναρίου
Σήμερα το πρωί, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσο της επίσκεψής Του στη Ρώμη, επισκέφθηκε το Διεθνές Κέντρο των Focolari στο Rocca di Papa. 
Η Πρόεδρος Maria Voce τον καλωσόρισε στο σπίτι στο οποίο ζούσε η Chiara Lubich και στο εκκλησάκι όπου βρίσκεται ο τάφος της ιδρύτριας του Κινήματος των Focolari. 
Ο Πατριάρχης έγραψε στα ελληνικά στο βιβλίο επισκεπτών. 
Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή χαιρετισμών και δώρων και η Πρόεδρος παρουσίασε στον Πατριάρχη τον συμπρόεδρο Jesús Morán και μια μικρή αντιπροσωπεία του Κινήματος. 
Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Επίσκοπος Αραβισσού Κασσιανός, Ηγούμενος της Μονής της Χάλκης, ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιάκωβος Krochak καθώς και o Andrea Palmieri, Αναπληρωτής Γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Χριστιανική Ενότητα. 
Ο Πατριάρχης μνημόνευσε την ιδρύτρια του Κινήματος και είπε χαρακτηριστικά: 
"Η Chiara έχει δεσμευτεί για την αδελφότητα, την ενότητα και την ειρήνη σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Μας δίνει ένα μήνυμα μέσω της ζωής της και των γραπτών της, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Το Κίνημα και όλα τα έργα που υπάρχουν σήμερα, χάρη σε αυτό, είναι η μαρτυρία μιας ζωής που αφιερώθηκε στον Κύριο, που πέρασε επίσης από τον Σταυρό, αλλά πάντα στοχεύει στην Ανάσταση".


Bartolomeo I, Patriarca Ecumenico di Costantinopoli, in visita al Centro internazionale del Focolari from focolare.org on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails