________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/23/2020

Επέτειος Εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Χάλκη


Στην Ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Χάλκη, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στη Θεολογική Σχολή, τελέστηκε χθες, Πέμπτη 22.10.2020, Θεία Λειτουργία με αφορμή τη συμπλήρωση 29 ετών από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ όλοι ευχήθηκαν υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Πατριάρχη μας. 
Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου πολλά τα έτη!


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.23 Οκτωβρίου 2020 στις 7:01 μ.μ.

    Η 22α Οκτωβρίου αποτελεί μια ημερομηνία η οποία γράφτηκε στις σελίδες της ιστορίας της Εκκλησίας μας και μάλιστα της Μητρός Μεγάλης Εκκλησίας. Είναι η ημέρα όπου το Ιερό Σώμα του Ιερού Βουλευτηρίου της Μεγάλης Εκκλησίας, εξέλεξαν εις διαδοχή του μακαριστού Πατριάρχου Δημητρίου τον Χαλκηδόνος Βαρθολομαίο. Από τότε η πορεία της Εκκλησίας και μάλιστα της Μητρός Εκκλησίας, άρχισε μια νέα πορεία. Από τότε πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια. Χρόνια καλά και δύσκολα. Χρόνια γεμάτα χαρές, αλλά και λύπες πού πολλές φορές προήλθαν και από ημετέρους. 29 χρόνια δημιουργίας, προβολής και αναδείξεως της διδασκαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας επάνω σε σημαντικά θέματα πού απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα. 29 χρόνια, όπου οργώθηκε ξανά όλη η Μικρά Ασία, ο Πόντος, η Ιωνία και η Ανατολική Θράκη, με τις επισκέψεις, τις Θείες Λειτουργίες, τα Τρισάγια, αλλά και την τοποθέτηση νέων Αρχιερέων, ανάπτοντας σβησμένες Λυχνίες από χρόνια. Πολλά μπορούσαν να γραφτούν για το τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς το μόνο πού μπορούμε να κάνουμε, είναι η ταπεινή μας προσευχή πρός τον Θεό των Πατέρων μας, να κρατά σε υγεία και μακροημέρευση τον Πρώτο της Ορθοδοξίας και Πατέρα του Γένους μας. Παναγιώτατε, πολλά, καλά και ευλογημένα τα έτη σας. Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου, πολλά τα έτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails