________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/27/2020

BARTHOLOMEOS, AZİZ DİMİTRİOS GÜNÜNDE ADAMIZDA / Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Στην Ίμβρο έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Δημητρίου. Μαζί του ήταν οι Μητροπολίτες  Φιλαδελφείας κ. Μελίτων Καρράς και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος Βγενόπουλος, Μέλη της κοινότητας τους υποδέχτηκαν με λουλούδια στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου. 
Kατά τη διάρκεια της χειροτονίας του Χρήστου Γεωργίου σε Διάκονο Χρύσανθο την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι οι κοινωνικές δραστηριότητες δε μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας και δήλωσε ότι είναι χρήσιμο να είμαστε προσεκτικοί αυτή τη περίοδο. Είναι σημαντικό για εμάς να κανανοήσουμε αυτό το ευαίσθητο σημείο και να ζήσουμε μια υγιή ζωή σε ενότητα με πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα σε αυτήν τη χώρα συμμορφούμενοι προς τους κανόνες. 
Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγινε για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου. Τη παραμονή τελέστηκε Πατριαρχικός Εσπερινός και Ολονυκτία στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στα Αγρίδια, όπου προσφέρθηκε και η παραδοσιακή κουρκούτα. Παρά τον δύσβατο δρόμο (πιστοί προσήλθαν με αυτοκίνητο και άλλοι με τα πόδια), η συμμετοχή ήταν έντονη. Το πανηγύρι ξεκίνησε μετά το πέρας του Εσπερινού και πριν αρχίσει η Ολονυκτία, όπου μουσικοί και τραγούδια συντρόφευσαν το γεύμα των πιστών και επισκεπτών. 

Οι δράσεις του Παναγιώτατου δεν τελείωσαν εδώ, αφού την επόμενη (26 Οκτωβρίου), ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου παραβρέθηκε με την συνοδεία του στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Αγίους Θεοδώρους. Μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Πατριάρχης αναχώρησε για την καθιερωμένη του επίσκεψη στα χωριά του νησιού. 
Καλώς ορίσατε στην Πατρίδα σας Οικουμενικέ Πατριάρχη. Ευχόμαστε σε όλους τους Χριστιανούς συμπατριώτες μας Χρόνια Πολλά για την ημέρα του Αγίου Δημητρίου. 
Και συγχαίρουμε τον συμπατριώτη μας πατέρα Χρύσανθο Γεωργίου για τη χειροτονία του σε Διάκο. Άξιος, Άξιος, Άξιος! 
Η τουρκική ιστοσελίδα παραθέτει στη συνέχεια τον βίο του Αγίου Δημητρίου, σημειώνοντας ότι "θα ήταν χρήσιμο να μοιραστούμε μαζί σας λίγα λόγια για τον βίο και το έργο του Αγίου Δημητρίου, ένα σημαντικό άγιο για τους χριστιανούς συμπολίτες μας". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails