________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/28/2020

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ (ΦΩΤΟ)


Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων επισκέφθηκε σήμερα, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Γ’ Σ.Σ., η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαρoπούλου. 
Την υποδέχθηκε στην είσοδο ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο οποίος την καλωσόρισε στον χώρο της ιστορικής Μονής και της μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Η κ. Σακελλαρoπούλου ξεναγήθηκε αρχικά στο βυζαντινό Καθολικό και εν συνεχεία στο Μουσείο της Μονής από την έφορο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Φλώρα Καραγιάννη και εν συνεχεία κατευθύνθηκε προς το Ηγουμενείο της Μονής, όπου, μαζί με το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διευθυντή του Πατριαρχικού Ιδρύματος, καθηγητή Συμεών Πασχαλίδη για το επιστημονικό έργο και τις νέες δράσεις του ΠΙΠΜ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε εντυπωσιασμένη από το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στη Μονή και στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, που διακονούν με συνέπεια και αφοσίωση το έργο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Επίσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Φλώρα Καραγιάννη, στην έκθεση: "Οι Στρατιωτικοί άγιοι στο Βυζάντιο" που διοργανώνει το Σωματείο "Βυζαντινή Οικουμένη", με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails