________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/08/2020

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απομακρύνει τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο και τιμωρεί με αργία τον Βοστώνης Μεθόδιο


Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου πριν λίγη ώρα αποφάσισε την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου από τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και την μετάθεση του στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μητρόπολη Σάρδεων στην Μικρά Ασία. 
Επίσης επέβαλε την ποινή της αργίας στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Ακόμα αποφάσισε την αναστολή του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και τη σύνταξη νέου Συντάγματος.
Ο «Εθνικός Κήρυκας» πληροφορήθηκε εκ των υστέρων ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε προειδοποιήσει τον Μητροπολίτη Ευάγγελο εδώ και αρκετούς μήνες. 
Επίσης, πληροφορήθηκε πως μία από τις σοβαρότερες αιτιάσεις για τον Μητροπολίτη Μεθόδιο ήταν πως είχε επιδοθεί σε «τυρεία και φατρία» συγκαλέσας την Επαρχιακή Σύνοδο σε τηλεδιάσκεψη χωρίς τη γνώση του Προέδρου της Συνόδου, ήτοι του Πρώτου, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυκας». Η αργία θεωρείται σοβαρή ποινή για έναν ιεράρχη και σηματοδοτεί το μήνυμα ότι οφείλει να σκεφθεί την παραίτησή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails