________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/26/2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (ΦΩΤΟ)


Ι. Μητρόπολις Βελγίου
Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015, στο Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Κουφουδάκη, ελληνομολδαβικής καταγωγής, ο οποίος θα διακονήσει στην ενορία του Άμστερνταμ. 
Κατά τον λόγο τον οποίο εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος προς τον υποψήφιο του τόνισε, συν τοις άλλοις, ότι ως κληρικός θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και ότι το ράσο είναι αντικείμενο άλλοτε λατρείας και άλλοτε μίσους, άλλοτε σεβασμού και άλλοτε περιφρονήσεως. Τον παρότρυνε να έχει υπομονή και να το θεωρεί μεγάλη του τιμή να υποφέρει για τον Ιησού Χριστό. Κάλεσε τον υποψήφιο να αναζητά την αγιότητα η οποία είναι χαρακτηριστικό ενός ιερέως. Τον συμβούλεψε να γνωρίζει ότι ο Γολγοθάς δεν είναι καταδίκη αλλά βαπτιστήριο καθαρισμού και σύμβολο Αναστάσεως. Επίσης του υπενθύμισε ότι δεν είναι μόνος του σε αυτό τον αγώνα, αλλά θα έχει στο πλευρό του τη σύζυγο του Μαρία, τον Μητροπολίτη του, τον πνευματικό του πατέρα Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Νευροκοπλή, αλλά και την αδελφική συμπαράσταση των ιερέων συναδέλφων του. Τέλος του επεσήμανε πως είναι μεγάλη του τιμή που θα γίνει πνευματικό μέλος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά επί τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και ευχήθηκε στην οικογένεια του νεοχειροτονημένου π. Αλεξάνδρου. 
Να σημειωθεί ότι ο π. Αλέξανδρος Κουφουδάκης είναι έγγαμος κληρικός ελληνομολδαβικής καταγωγής. Τα τελευταία χρόνια έμενε στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα διαμένει με τη σύζυγό του Μαρία στο Eindhovenτης Ολλανδίας. Θα χειροτονηθεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 ιερέας και θα διακονήσει στην ενορία της Αγίας Αικατερίνης στο Άμστερνταμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails