________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/01/2015

"ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ": ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΓΑΛΑΝΑΚΗ


Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Χανίων, διοργανώνει Πνευματικό Συμπόσιο σεβασμού, μνήμης και τιμής προς τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο, με τίτλο «Ορθοδοξία και Οικονομία», το οποίο θα λάβει χώρα στις 2 Δεκεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. 
Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα διερευνηθούν ποικίλες σημαντικές πτυχές της θεολογικής σκέψης του τιμωμένου και της ευρύτερης συμβολής του στην παρουσία και την αποστολή της Ορθοδοξίας στο ευαίσθητο κομμάτι της ανάπτυξης, τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Κρήτη. Η ανάδειξη της σημασίας των Εταιρειών Λαϊκής Βάσης, ως προέκταση της ορθοδόξου παραδόσεως, αλλά και ως προτεινόμενο μοντέλο της σύγχρονης κοινωνικής οικονομίας, οι Εταιρείες Λαϊκής Βάσης στη Γερμανία και στην Κρήτη προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, ο τρόπος που κατανοεί την έννοια του «συνεταιρίζεσθαι», οι οικονομικές του αντιλήψεις, όπως επίσης και ο ρόλος που διαδραμάτισε στην επιστροφή των Ελλήνων μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα, θα είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν. 
Ομιλητές προς τιμή του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου θα είναι οι: Αλέκος Παπαδόπουλος, πρ. Υπουργός, Δρ Πανδρώρα Δημανοπούλου, Ερευνήτρια (Παρίσι), Δρ Ευαγγελία (Λία) Κρασαδάκη, Πολυτεχνείο Κρήτης και Δρ Κωνσταντῖνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ. 
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:00. Παραθέτουμε στη συνέχεια το αναλυτικό πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails