________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/25/2015

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Τα Χριστούγεννα στο Νιχώρι του Βοσπόρου γιορτάστηκαν με νυκτερινή, πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου που άρχισε το βράδυ της παραμονής της εορτής και τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Δεκεμβρίου. 
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Αγαθάγγελο, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητος Νεοχωρίου και Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων και τον διάκονο της Σειράς Γρηγόριο. 
Εκκλησιάστηκαν πολλοί Ρωμιοί και Ελλαδίτες, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., ο Μουχτάρης του Νεοχωρίου, ο πρόεδρος της γειτονικής Αρμένικης Κοινότητας, ο διευθυντής της Αστυνομίας του Sariyer, φοιτητές και φοιτήτριες από την Αντιοχειανή Ορθόδοξη Κοινότητα, γείτονες Τούρκοι και Αρμένιοι. 
Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη χριστουγεννιάτικο γεύμα για όλους στην Κοινοτική Αίθουσα και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ψάλτες και μουσικοί έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails