________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/17/2015

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μονής Αγίας Ειρήνης Αστόριας
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο δείπνο το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου τιμώντας την πολυετή λειτουργία των εκπαιδευτηρίων της. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Χιώτικου Σπιτιού στην Αστόρια προκειμένου να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα των μαθητών. 
Στο χριστουγεννιάτικο δείπνο το «παρών» έδωσαν ανάμεσα σε άλλους ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου και Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Χάρης Κάλλας, ο πρόεδρος του Greek Children Fundκ. Γεώργιος Κίτσιος και η Διευθύντρια του παιδικού σταθμού της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου κ. Βασιλική Φιλιώτη. 
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ιστορικός-Φιλόλογος κ. Ισίδωρος Σιδερόπουλος και ξεκίνησε με προσευχή από τον Καθηγούμενο της Πατριαρχικής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιερόθεο Ζαχαρή. Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ακολούθησε χαιρετισμός από την εκπρόσωπο του Συντονιστικού γραφείου εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη κ. Καρολίνα Χατζηνικολάου. Στο πλαίσιο της γιορτής οι μαθητές παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο, συνάντησαν τον Άγιο Βασίλη και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.


Χριστούγεννα χωρίς ποιήματα, χορό και τραγούδι δεν γίνεται! Οι λιλιπούτειοι μαθητές του παιδικού σταθμού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ως «Αγγελάκια και Χιονούλες». Συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν το παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», αποδίδοντας το νόημα της μεγάλης γιορτής. Οι μικροί πρωταγωνιστές της βραδιάς καταχειροκροτήθηκαν από όλους. Χορευτικό με θέμα: «Hiperina» παρουσίασε η μαθήτρια Ευανθία Σολδάτου. Μια ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο Διευθυντής του απογευματινού σχολείου π. Ευγένιος Καλαφάτης παρέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην Υποδιευθύντρια κ. Ραλλού Καραγιάννη απονέμοντας της τον ετήσιο τίτλο εκπαιδευτικού «Η δασκάλα της καρδιάς μας». Εν συνεχεία ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδηλώσεως, ονομαστικά τους εκπαιδευτικούς κ. Αλεξάνδρα Μπούνταλη, κ. Παναγιώτα Αντωνοπούλου, κ. Βασιλική Παρίτογλου, κ. Ραλλού Καραγιάννη, κ. Ισίδωρο Σιδερόπουλο και κ. Γαβριέλλα Κρητικού για την συνεργασία και την εργατικότητά τους, τους μαθητές των σχολείων για την επιμέλεια και την προσπάθεια που κατέβαλαν να παρουσιάσουν την χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα ποιήματα, το θεατρικό, τα τραγούδια και τους χορούς, όπως και τους γονείς για την συνεργασία, την προθυμία και την παρουσία τους στην εκδήλωση. 


Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που προσφέρεται για να δείξουμε την αγάπη μας. Είναι η αγάπη που δεν θα έπρεπε να κοιμάται έντεκα μήνες το χρόνο και να ξυπνάει τον δωδέκατο, όμως συνήθως έτσι γίνεται. Βέβαια, είναι εύκολο να λέμε ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο, για τον πλησίον, για τον λιγότερο προνομιούχο θα έπρεπε να λειτουργεί ως καθήκον κάθε μέρα της ζωής μας. Όλοι το ξέρουμε, λίγοι το πράττουμε. Αυτό ακριβώς κάνει το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ο κ. Νικόλαος Γαβαλάς, επιτυχημένος επιχειρηματίας και Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος φρόντισε για την ολοκληρωτική αναμόρφωση και ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου των εκπαιδευτηρίων της Μονής. Στο πρώτο μέρος της βράβευσης ο Δρ. Σπυρίδων Κατσιφής, μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού,αναφέρθηκε και παρουσίασε την πολυσχιδή προσωπικότητα και δράση του τιμώμενου προσώπου, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Καθηγούμενος του απένειμε το βραβείο, μαζί με το μετάλλιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας για τον Έλληνα ομογενή της προσφοράς. 


Το κοινό το περίμενε μια μεγάλη έκπληξη καθώς προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των μαθητών της Αγίας Ειρήνης. Αμέσως μετά έκανε την εμφάνισή του και ο Αη-Βασίλης προσφέροντας τα δώρα του σε όλα τα παιδιά. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές με την χοροδιδάσκαλο του σχολείου κ. Νίκη Σκουτέλα. 
Οι γονείς μαζί με το πλήθος των επισκεπτών χειροκρότησαν τα παιδιά και χάρηκαν με τη γιορτή ταξιδεύοντας μέσα στη ζεστή ατμόσφαιρα και στο πνεύμα των γιορτινών ημερών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails