________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/24/2015

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ


Οικουμενικόν Πατριαρχείον 
Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας  
Απονομή Βραβείου από την Ακαδημία Αθηνών στην Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας 
Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, η Ακαδημία Αθηνών ετίμησε την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας με το «Βραβείο εις μνήμην Φωτεινής Κουνάδη-Κατσαρέλη», αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το «υποδειγματικό ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται με πραγματική αυτοθυσία, κάτω από αντίξοες συνθήκες» στην Νοτιοανατολική Ασία. 
Η τιμητική αυτή διάκριση ανήκει σε όλους εκείνους, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο και φέρουν την μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις χώρες της Άπω Ανατολής και της Νοτίου Ασίας. Αυτή η τιμητική διάκριση, επίσης, ανήκει σε όλους εκείνους που βοήθησαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας στον αγώνα της να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου. 
Η Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ιδρύθηκε με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έτος 2008. Προήλθε από την διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής. Ο πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος τον Νοέμβριο του έτους 2011. Η ενθρόνισή του στην Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. 


Η Ιερά Μητρόπολις έχει ιδρύσει και συντηρεί περισσότερες από 35 Ορθόδοξες Κοινότητες σε διάφορες χώρες της Νοτίου Ασίας. Επίσης λειτουργεί 1 Ορφανοτροφείο Θηλέων με 124 κορίτσια και 1 Ορφανοτροφείο Αρρένων με 64 αγόρια στην Καλκούτα της Ινδίας, 1 Οικοτροφείο στην Σουμάτρα, 1 Οικοτροφείο στο Μπάλι, 4 Νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά σχολεία και 2 Γυμνάσια στην Ινδία και την Ινδονησία, 1 Πολυτεχνική Ακαδημία και 1 Θεολογικό Σεμινάριο στην Σουμάτρα, 1 Νοσοκομείο στην Σουμάτρα, 5 Ιατρεία στην δυτική Βεγγάλη. 
Αναπτύσσει ποικίλα φιλανθρωπικά προγράμματα για τα «παιδιά των σκουπιδιών», τους αστέγους και απόρους, τις κακοποιημένες γυναίκες και τα θύματα φυσικών καταστροφών. 
Το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας γίνεται πραγματικότητα αποκλειστικά με την υποστήριξη φίλων της ιεραποστολής. 
23 Δεκεμβρίου 2015 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails