________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/17/2016

Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης: Ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές των σούπερ ορθοδόξων


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ! 
Του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας
Τι θα πουν τώρα όλοι αυτοί οι αρχιερείς, ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί οι οποίοι προσευχόντουσαν για να ματαιωθεί η επίσκεψη των θρησκευτικών ηγετών στην Λέσβο; Θα αποδεχθούν ότι ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές τους; Κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται! 
Φαντάζομαι την απογοήτευση τους όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κατέφθασε στη Λέσβο. Θα αύξησαν σίγουρα την προσευχή τους, για να μη συμβεί το ίδιο και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μια κακοκαιρία να μην μπορεί να πετάξει το αεροπλάνο, μια αναποδιά να τύχει στον Πατριάρχη, κάτι τέλος πάντων που να μπορεί να ερμηνευθεί ως σημάδι, ότι ο Θεός δεν θέλει αυτή την επίσκεψη. Όμως μάταια! Έφτασε και ο Πατριάρχης. Απόμεινε ο Πάπας. Μέχρι την προγραμματισμένη άφιξή του, όχι απλή προσευχή, αγρυπνία θα μπορούσαν να κάνουν. Μάταια όμως. Ήρθε και ο Πάπας και μάλιστα λίγα λεπτά νωρίτερα απ' ότι είχε προγραμματισθεί. Το μόνο που είχε απομείνει ήταν να συμβεί κάτι απρόοπτο και να αναστατώσει τον προγραμματισμό της επίσκεψης. Ούτε κι αυτό όμως, έγινε. Όλα κύλισαν ομαλά και ικανοποιητικά. 
Λογικά θα πρέπει να τους έπιασε απελπισία. Ούτε αυτό όμως είναι βέβαιον. Δεν θα μου φανεί καθόλου μα καθόλου παράξενο, να διαβάσουμε στις διάφορες σούπερ-ορθόδοξες ιστοσελίδες ότι, είχαν προετοιμασθεί τα χειρότερα να γίνουν, αλλά λόγω των δυναμικών αντιδράσεών τους απεφεύχθησαν. Ότι δηλαδή η προσευχή τους έπιασε τελικά τόπο. Όμως όπως φάνηκε τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει. Γι' αυτό εγώ ταπεινά θα πρότεινα να αλλάξουν τα αιτήματα της προσευχής τους και να τα προσαρμόσουν σε αυτό που αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της κοινής διακήρυξης των τριών θρησκευτικών ηγετών που λέει: "Η φοβερή κατάσταση όλων όσων επηρεάζονται από την παρούσα ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένων πολλών Χριστιανών αδελφών μας, απαιτεί συνεχή προσευχή από μέρους μας". Και να έχουν βεβαίως και περισσότερη εμπιστοσύνη στην Εκκλησία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails