________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/03/2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Στο Μουσείο της Ακρόπολης, η παρουσίαση του Τιμητικού τόμου «ευγνωμοσύνης κανίσκιον» της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον ιστορικό σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» 
Ο πρόεδρος Γεώργιος Βλατάκης και τα μέλη του Δ. Σ.  του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, πραγματοποιούν εκδήλωση για την παρουσίαση του αναμνηστικού τόμου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου, αφιερωμένο στην ευλογητή επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου Α΄, στο Ρέθυμνο την 2-3 Σεπτεμβρίου 2012. 
Η παρουσίαση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρα 17:30. 
Την παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος καθηγητής της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ για την σημασία της επισκέψεως του Πατριάρχου θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Γαλίτης. 
Θα συμμετάσχει ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του χοράρχου Γεωργίου Δεμελή, ενώ κουαρτέτο παραδοσιακής μουσικής από σαντούρι, λύρα και λαούτο θα εκτελέσουν σκοπούς από την Πόλη και την Κρήτη. Επιπλέον θα παρουσιαστεί και μικρή ταινία μικρού μήκους με το χρονικό της επίσκεψης. 
Ο ιστορικός σύλλογος των Ρεθυμνίων της Αττικής ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ καλεί όλους τους Ρεθεμνιώτες και φίλους του συλλόγου να συμμετάσχουν στην άνω εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails