________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/15/2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΑΠΑ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ


Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από κοινού με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στη Λέσβο. 
09:00 Άφιξη του Πρωθυπουργού στον Αερολιμένα Μυτιλήνης 
09:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Αερολιμένα Μυτιλήνης 
10:20 Άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. 
Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό. Αμέσως μετά τον καλωσορίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β'. Έπειτα ο Σεβ. Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης. 
Τελετή υποδοχής. Ανάκρουση εθνικών ύμνων. Παρουσίαση συνοδειών. 
10:35 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάπα Φραγκίσκο στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. 
10:50 Αναχώρηση του Πρωθυπουργού για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. 
10:55 Αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β' για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. 
11:15 Άφιξη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό. Χαιρετισμοί του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β' με πρόσφυγες. 
12.25 Ομιλίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β', του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και του Πάπα Φραγκίσκου. 
12.40 Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης από τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β'. 
12.45 Γεύμα του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β' με πρόσφυγες. 
Αναχώρηση Πρωθυπουργού για τον Λιμένα Μυτιλήνης. 
13.30 Αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β' για τον Λιμένα Μυτιλήνης. 
13.45 Άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β' στον Λιμένα Μυτιλήνης. Ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου. Δέηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β', του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών. Ρίψη στεφάνων στην θάλασσα, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β', τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο, από τη αποβάθρα του Λιμένα Μυτιλήνης. 
14:15 Αναχώρηση του Πρωθυπουργού, του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β' τους για τον Αερολιμένα Μυτιλήνης. 
14:30 Άφιξη στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' με την Α.Α. τον Πάπα Φραγκίσκο. Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο. Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάπα Φραγκίσκο. 
15:00 Χαιρετισμός του Πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη. Έπειτα, τον αποχαιρετούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β' και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Πρωθυπουργός προπέμπει τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροσκάφος. 
15:15 Αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails