________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/22/2016

ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ


Ηρακλής Φίλιος 
iraklisf@theo.auth.gr
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό δεχτήκαμε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ.κ. Αρσένιο την ευχετήριο κάρτα των αγίων ημερών του Πάσχα. 
Στο εξώφυλλο της κάρτας αναπαρίσταται η Ανάσταση του Χριστού (λεπτομέρεια Ιερού Ευαγγελίου Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Βιέννης, 1865). Στο εσωτερικό της κάρτας, οι ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου είναι γραμμένες στη γερμανική και στην ελληνική γλώσσα. Ξεκινώντας με ένα απόσπασμα από τον Κατηχητήριο Λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Αρσένιος εύχεται τα κάτωθι: «Επί τη αγία Εορτή της Αναστάσεως εύχομαι Υμίν αναφαίρετον την Αναστάσιμον χαράν και πλουσίαν την χάριν του εκ νεκρών Εγερθέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο Αναστάς Κύριος να Σας χαρίζει έτη πολλά, φωτοφόρα και ευλογημένα. Χριστός Ανέστη!». 


Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας είναι μία Μητρόπολη στην οποία ο αγαπητός Σεβασμιώτατος κ.κ. Αρσένιος και οι συνεργάτες του επιτελούν συν Θεώ ένα ευλογημένο ιεραποστολικό έργο. Ο Σεβασμιώτατος κινούμενος από αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς την Μητέρα Εκκλησία και το σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, δίνει σύγχρονη ορθόδοξη μαρτυρία στην Κεντρική Ευρώπη. Με πίστη και αγάπη προς τον κάθε αδελφό, ορθόδοξο και αλλόθρησκο, κηρύττει «᾿Ιησοῦν Χριστόν χθές καί σήμερον καί εἰς τούς αἰῶνας» και προσευχητικά εύχεται ὑπέρ τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails