________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/25/2016

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016. 
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας συλλειτουργούντωντου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Όουλου κ. Ηλία (Εκκλησία της Φιλλανδίας) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τρωάδος κ. Πέτρου. 
Μαζί με τους αρχιερείς συλλειτούργησαν ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευάγγελος Ψάλλας, ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. HeikkiHuttunen, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος κ. Αθανάσιος Τοπαρλάκης και ο Ιερολογιώτ. Διάκονος κ. Φιλάδελφος Καφαλής. 
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία αρχίζει με την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και την πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μετά την ευλογία των βαΐων, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Όουλου κ. Ηλία για την συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία, τον Βοηθό Επίσκοπο της Μητροπόλεως κ. Πέτρο, καθώς και όλους τους πιστούς. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Όουλου ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Μητροπολίτη Βελγίου για την τιμητική του πρόσκληση.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails